Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται περίπου 100 άνθρωποι, στους οποίους έγινε έξωση από τα 25 διαμερίσματα, τα οποία ενοικιάζουν, στο κέντρο της Λευκωσίας στην Κύπρο.
Πρόκειται για Κύπριους, αλλοδαπούς και πολιτικούς πρόσφυγες από διάφορες χώρες, οι οποίοι μένουν άστεγοι παραμονές Χριστουγέννων, ανάμεσά τους μια εγκυμονούσα και οικογένειες με παιδιά.
Όπως δήλωσαν στο ΡΙΚ, πριν από οκτώ ημέρες έλαβαν από τους ιδιοκτήτες, ειδοποίηση να φύγουν από τα διαμερίσματα χθες. Ανέφεραν ότι εδώ και τέσσερεις ημέρες οι ιδιοκτήτες διέκοψαν την παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος. Τα υπάρχοντα των ανθρώπων πετάχτηκαν έξω από τα διαμερίσματα και πολλοί ήδη αναγκάζονται να κοιμούνται σε εξωτερικούς χώρους. Ενοικιαστές παρουσίασαν έγγραφα, που δείχνουν ότι ήταν συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους.
Η Μαρία Κυρατζή, Πρώτη Λειτουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι είναι σε εξέλιξη διερεύνηση της υπόθεσης. Τόνισε ότι στόχος είναι μα μην μείνουν οι άνθρωποι στον δρόμο.
Δείτε επίσης
- Υγρός τάφος παραμένει η Μεσόγειος: Πάνω από 1.300 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους το 2025
- Οι ΗΠΑ ακύρωσαν τη συνάντηση στη Βουδαπέστη λόγω των απαιτήσεων της Μόσχας – Το παρασκήνιο
- Τουλάχιστον 50 νεκροί στη διάρκεια της νύκτας από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα
- Στον πάγο η ένταξη νέων κρατών από τα Βαλκάνια στην ΕΕ – Οι φόβοι, η έλλειψη σύμπνοιας και τα βέτο
- Σοκολάτα: Ποια συστατικά την αντικαθιστούν και οι εναλλακτικές-έκπληξη





