Εκδηλώσεις στο Βραχάσι

mesaralive.gr  02 August, 2018 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Εκδηλώσεις στο Βραχάσι

Για τέταρτη χρονιά εφέτος επιστρέφουν στο Βραχάσι οι «Πολιτιστικές Συναντήσεις» στις 4, 11, 18, 19 και 24 Αυγούστου για κατοίκους και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής οι οποίες προσφέρονται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η αυλαία των εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βραχασίου «Ο Αναύλοχος», ανοίγει το Σάββατο 4 Αυγούστου, με τα εγκαίνια της έκθεσης μικροχαρακτικής “Ex-Libris” με την επιμέλεια του καθηγητή Χαρακτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Μ. Γιανναδάκη, και τη μουσική παράσταση «3 Χιλιετίες Ελληνική Μουσική» από το μουσικό σύνολο «Λύραυλος».

Το Σάββατο 11 Αυγούστου, όσοι βρεθούν στο Βραχάσι θα έχουν την ευκαιρία να «περιηγηθούν» στις ανασκαφές του Σισίου και του Αναυλόχου, μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Gavin Maguire και την ομιλία της Florence Gaignerot-Driessen, που θα παρουσιάσει τις νέες αρχαιολογικές έρευνες στον ορεινό όγκο του Αναυλόχου.

Η επικεφαλής των εργασιών της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής θα δώσει στη συνέχεια τη σκυτάλη στο «ΣΥΝΟΛΟ ΡΕΙ», που θα αναλάβει να ντύσει μ’ ένα μοναδικό ηχόχρωμα τη βραδιά, με συνεχείς εναλλασσόμενους μουσικούς συνδυασμούς με βάση τα έγχορδα. 

Επόμενη Πολιτιστική Συνάντηση, το απόγευμα του Σαββάτου 18 Αυγούστου, για ένα «Ιστορικό Περπάτημα» στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου του Βραχασώτη, με «οδηγό» τον Πρωτοπρεσβύτερο Ευάγγελο Παχυγιαννάκη.

Το ίδιο βράδυ, στο προαύλιο του Άι Γιώργη του Βραχασώτη, θα ζωντανέψει η μoυσική παράσταση «Καπετάν Μιχάλης και άλλες ιστορίες του Μάνου», που παρουσιάστηκε τον χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Αφήγηση και τραγούδι θα σμίξουν με τις μελωδίες του πιάνου και της λύρας , για να μας «διηγηθούν» ιστορίες του Μάνου Χατζιδάκι.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή 19 Αυγούστου με τη μουσική λογοτεχνική βραδιά «Για γέλια ή για κλάματα - Σατιρίζοντας την ελληνική λογοτεχνία» και η φετινή αυλαία θα πέσει την Παρασκευή 24 Αυγούστου, οπότε μικροί και μεγάλοι φίλοι του θεάτρου σκιών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ξεχωριστή παράσταση Καραγκιόζη από τον Ηλία Μαρκαντώνη.

 

mesaralive.gr  02 August, 2018 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα