Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους πεσόντες ήρωες των Σκουρβούλων

  16 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους πεσόντες ήρωες των Σκουρβούλων

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους τοπικούς ήρωες, που εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 14/08/1944 στα Σκούρβουλα, πραγματοποίησαν ο Δήμος Φαιστού και η Τ. Κ. Σκουρβούλων, την Τρίτη 14 Αυγούστου 2018, στα Σκούρβουλα.

Στην εκδήλωση, έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Δήμου Φαιστού κος Γεώργιος Αρμουτάκης, οι Βουλευτές Ηρακλείου κ.κ. Μιχελογιαννάκης Ιωάννης και Αυγενάκης Λευτέρης, εκ μέρους του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου παραβρέθηκε ο Διοικητής της Αεροπορικής Βάσης Τυμπακίου Σμήναρχος - Ιπτάμενος Κων/νος Καραπουλάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Φαιστού κος Νικολακάκης  Ιωάννης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Πουλινάκης Μανούσος, Ξηρουδάκης Ιωάννης και Χαλκιαδάκης Ζαχαρίας, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Τ.Κ. Σκουρβούλων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων Δ.Φαιστού, εκπρόσωποι Εθνικής Αντίστασης, Αντιστασιακών Οργανώσεων, Συλλόγων, κομμάτων και συγγενείς των εκτελεσθέντων ηρώων.

Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στα Σκούρβουλα, από τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Φραγκάκη Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας και στη συνέχεια μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε σε κλίμα συγκίνησης  ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Σκουρβούλων κος Πουλινάκης Αντώνιος.

Στη συνέχεια, σχηματίσθηκε πομπή από τον Ιερό Ναό προς τον χώρο του Ηρώου Πεσόντων, όπου τελέσθηκε Τρισάγιο στη μνήμη των Ηρώων, πραγματοποιήθηκε προσκλητήριο νεκρών και χαιρετισμός στην εκδήλωση από τον Αντιδήμαρχο Δ. Βιάννου και Πρόεδρο Ένωσης Θυμάτων κ. Συγγελάκη Αριστομένη, έγινε κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Η εκδήλωση μνήμης και τιμής ολοκληρώθηκε με κέρασμα τοπικών εδεσμάτων για όλους τους παρευρισκόμενους στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Υπαπαντής του Κυρίου, χορηγία του Δήμου Φαιστού και του Προέδρου της Τ.Κ. Σκουρβούλων, ενώ τα εμφιαλωμένα νερά και τα αναψυκτικά του μπουφέ ήταν ευγενή  χορηγία της εταιρίας παραγωγής εμφιαλωμένου νερού <<ΖΑΡΟΣ Α.Ε.>> και της βιομηχανίας αναψυκτικών <<ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ>>, τις οποίες και ευχαριστούμε θερμά.

 

  16 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα