Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης και αποκαλυπτήρια στο Τραχήλι

mesaralive.gr  20 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης και αποκαλυπτήρια στο Τραχήλι

Φωτο: mesaralive.gr

Εκδήλωση μνήμης για τους ήρωες που έπεσαν στο Τραχήλι Βοριζίων κατά τη μάχη με τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 15 Αυγούστου 1943, πραγματοποίησαν ο Δήμος Φαιστού και η Τοπική Κοινότητα Βοριζίων, την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018 στο Τραχήλι.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης στο Τραχήλι, πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία τα αποκαλυπτήρια προτομής του Ήρωα Φραγκιαδάκη Εμμανουήλ του Γεωργίου ( Καπαρού ) αγωνιστή Μακεδονομάχου, εντός του οικισμού των Βοριζίων στον χώρο των προτομών.

         Στις εκδηλώσεις, έδωσε το παρών πλήθος κόσμου, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Φαιστού κος Αρμουτάκης Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Βοριζίων κος Αρχοντάκης Μανώλης, ο Βουλευτής Ν. Ηρακλείου του Σύριζα κος Μιχελογιαννάκης Ιωάννης, ο Βουλευτής Ν. Ηρακλείου της Ν.Δ. κος Αυγενάκης Λευτέρης, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κος Λεονταράκης Ιωάννης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Καμπουράκης Λάμπρος, Εκπρόσωπος του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαυράκης Γεώργιος, Ξηρουδάκης Ιωάννης, Χαλκιαδάκης Ζαχαρίας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της Τ.Κ. Βοριζίων, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μαγαρικαρίου κος Μαυράκης Μιχαήλ, εκπρόσωπος του Δημάρχου Αμαρίου, εκπρόσωποι των κομμάτων <<Ανεξάρτητοι Έλληνες>> και <<Κίνημα Αλλαγής>>, εκπρόσωπος της Αντιστασιακής Οργάνωσης ΄΄Ψηλορείτης΄΄ Γεωργίου Πετρακογιώργη, εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, εκπρόσωπος του Δημοτικού Σχολείου Βοριζίων, καθώς και συγγενείς των πεσόντων ηρώων.

Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Παναγίας Αρματοκρατούσας Βοριζίων και στη συνέχεια μνημόσυνο για τους πεσόντες, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κα Πέτρου Μαρία δισέγγονη του Διονύση Φραγκιαδάκη (Τσελεκοδιονύση). Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε προσκλητήριο νεκρών, έγινε κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Η εκδήλωση μνήμης στο Τραχήλι ολοκληρώθηκε με κέρασμα τοπικών εδεσμάτων για όλους τους παρευρισκόμενους, χορηγία του Δήμου Φαιστού, ενώ τα εμφιαλωμένα νερά και τα αναψυκτικά του μπουφέ ήταν ευγενή  χορηγία της εταιρίας παραγωγής εμφιαλωμένου νερού <<ΖΑΡΟΣ Α.Ε.>> και της βιομηχανίας αναψυκτικών << ΕΣΠΕΡΙΣ >>, τις οποίες και ευχαριστούμε θερμά.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης στο Τραχήλι, πραγματοποιήθηκαν αποκαλυπτήρια προτομής του Ήρωα Φραγκιαδάκη Εμμανουήλ (Καπαρού) αγωνιστή Μακεδονομάχου, εντός του οικισμού των Βοριζίων. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δάσκαλος – ιστορικός ερευνητής κος Καργάκης Κων/νος και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων προς τιμή του Ήρωα Μακεδονομάχου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Η εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων ολοκληρώθηκε με κέρασμα τοπικών εδεσμάτων για όλους τους παρευρισκόμενους, χορηγία της οικογένειας Φραγκιαδάκη.

 

mesaralive.gr  20 August, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα