Εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες ήρωες στις Μοίρες

mesaralive.gr  07 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες ήρωες στις Μοίρες

φωτο:mesaralive.gr

Με αφορμή την συμπλήρωση 73 χρόνων, ο Δήμος σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Μοιρών πραγματοποίησαν, σήμερα Κυριακή 7/6/2015 στις Μοίρες, εκδήλωση μνήμης για τους τοπικούς ήρωες, που εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής την 1η Ιουνίου 1942.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Αρμουτάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Νικολακάκης, οι Αντιδήμαρχοι κα Ελένη Τιτάκη-Λεονταράκη, κ. Μανώλης Χαριτάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ και Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τυμπακίου κ. Μανώλης Στυλιανάκης,ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μοιρών κ. Κωνσταντίνος Μαρκάκος, η Γενική Γραμματέας του Δήμου κα Μαρία Σοφουλάκη.

Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και οι συγγενείς των εκτελεσθέντων ηρώων.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν νωρίς το πρωί της Κυριακής με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία του δάσκαλου κ. Πετρουλάκη Γιώργου.

Ακολούθως, μετά την λειτουργία πραγματοποιήθηκε πομπή προς το κοιμητήριο των Μοιρών, τόπο στον οποίο εκτελέστηκαν οι κάτοικοι των Μοιρών από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Ιούνη του 1942. Εκεί εψάλη τρισάγιο, ενώ πραγματοποιήθηκε προσκλητήριο των νεκρών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και τους εκπροσώπους των οικογενειών, στο μνημείο των πεσόντων, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, πριν την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου με την οποία και ολοκληρώθηκε η τελετή.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

mesaralive.gr  07 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα