Εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες των Καμαρών!

mesaralive.gr  10 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες των Καμαρών!

φωτογραφίες:mesaralive.gr

Με αφορμή τη συμπλήρωση 71 χρόνων από το ολοκαύτωμα των Καμαρών και για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Φαιστού σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Τοπικής Κοινότητας Καμαρών και την ενορία Καμαρών, πραγματοποίησαν εκδήλωση μνήμης στους πεσόντες αγωνιστές το Μάη του 1944.

Την Κυριακή 10 Μαΐου στην εκδήλωση Τιμής και μνήμης παραβρέθηκαν : η Αντιδήμαρχος Φαιστού κα Ελένη Τιτάκη - Λεονταράκη ,ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος, οι βουλευτές Ηρακλείου  κ.κ. Λευτέρης Αυγενάκης και Γιώργος Ματαλλιωτάκης , εκ μέρους του Περιφερειάρχη Κρήτης η Αντιπεριφεριάρχης κα Μανασάκη Βιργινία, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, Πρόεδροι τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, καθώς και τοπικοί σύλλογοι και φορείς από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαιστού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμούς με αφορμή την ημέρα απηύθυναν, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος,  η Αντιδήμαρχος Φαιστού κα Ελένη Τιτάκη – Λεονταράκη, καθώς και ο Αντιπρόεδρος Συλλόγου Θυμάτων Ολοκαυτώματος  Δήμου Βιάννου κ. Δημοσθένης Συγγελάκης.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο υποψήφιος Διδάκτορας Θεολογίας και φιλόλογος, κ. Αντώνης Κουτεντάκης.

Στο σύντομο χαιρετισμό της η Αντιδήμαρχος Φαιστού κα Ελένη Τιτάκη-Λεονταράκη τόνισε : Είναι ευθύνη όλων μας να κρατήσουμε τη μνήμη ζωντανή, να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας την αγάπη και τη γνώση για τον τόπο μας, τους αγώνες και τα ιδανικά του.

Ενώ εύστοχα ο κ. Αντώνης Κουτεντάκης στον Πανηγυρικό του είπε: “Συναθροιστήκαμε σήμερα σε τούτον ακριβώς το χώρο που τότε μύριζε αίμα και μπαρούτι, για να μνημονεύσουμε όχι μόνο τους πεσόντες αλλά και τους επιζήσαντες.

Εκείνους που έπρεπε να ξεκινήσουν από την αρχή για να φτιάξουν τη ζωή τους.

Για να θυμηθούμε και να διαπιστώσουμε τη δύναμη, το σθένος και το κουράγιο αυτών των ανθρώπων.

Σήμερα που σαν τότε η πατρίδα μας δοκιμάζεται .

Σήμερα λοιπόν περισσότερο από ποτέ υποχρεούμεθα να κλείσουμε τα ώττα μας προς τις διάφορες σειρήνες και να ακούσουμε αυτές τις ψυχές, οι οποίες μέσα από το παρελθόν απαντούν για το μέλλον και μας διδάσκουν το πως θα επιζήσουμε κι εμείς, θα σταθούμε στα πόδια μας ότι κι αν μεσολαβήσει, όπως έκαναν και εκείνοι τότε”.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

mesaralive.gr  10 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα