Εκδήλωση Μνήμης για τους τοπικούς ήρωες των Μοιρών

mesaralive.gr  06 June, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Εκδήλωση Μνήμης για τους τοπικούς ήρωες των Μοιρών

Εκδήλωση μνήμης για τους τοπικούς ήρωες, που εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής την 1η Ιουνίου 1942, πραγματοποίησαν ο Δήμος Φαιστού και η Δημοτική Κοινότητα Μοιρών την Κυριακή 5 Ιουνίου στις Μοίρες.

Στην επιμνημόσυνη δέηση, έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Φαιστού     κ. Αρμουτάκης Γεώργιος, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης ο πρόεδρος του Δ.Σ κ. Νικολακάκης Ιωάννης, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μοιρών κ. Μαρκάκος Κωνσταντίνος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της Δημοτικής Κοινότητας, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και συγγενείς των εκτελεσθέντων ηρώων.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, ιερουργούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γορτύνης & Αρκαδίας κκ Μακαρίου . Στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία για τους πεσόντες από την δικηγόρο κα. Ζαχαριουδάκη Πελαγία. 

Τρισάγιο εψάλει μετά την πρωινή λειτουργία στο Κοιμητήριο των Μοιρών, όπου πραγματοποιήθηκε επίσης και προσκλητήριο νεκρών. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, πριν την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, με την οποία και ολοκληρώθηκε η τελετή.

 

mesaralive.gr  06 June, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα