Εκδρομή των Εθελοντών Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου στη γιορτή της Σιβιανής Μάσκας

  11 February, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Εκδρομή των Εθελοντών Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου στη γιορτή της Σιβιανής Μάσκας

Η ομάδα Εθελοντών Τουρισμού Δήμου  Ηρακλείου , ο πολιτιστικός Σύλλογος Σίβα , το δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς, και ο σύλλογος Πολιτισμού και ανάπτυξης Γέργερης σας προσκαλούν στην γιορτή της Σιβιανής Μάσκας, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στο χωριό Σίβα Πυργιωτίσσης.


Πρόγραμμα:

Αναχώρηση:  9.00 από το άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου

10.30:  Άφιξη στην πλατεία του χωριού.
Καλοσώρισμα με το λαούτο του Αντώνη Φραγκιαδάκη, και κέρασμα από τις φιλόξενες γυναίκες του χωριού.

11.00:  Περιήγηση στα ιστορικά σοκάκια του Σίβα με την φιλόλογο- ιστορικο Σόνια Πρατικάκη, και τον Στρατηγό ε.α ΓιώργοΣυγγελάκη.
 

12.00: Ομιλία της Άννας Μαχαιριανάκη, σκηνογράφου ενδυματολόγου με θεμα,
"Παραμύθια για προσωπεία και γονιμικά δρώμενα"
 

12.30: Σύντομη τοποθέτηση του Κώστα Χατζημηνά απο τον σύλλογο της Γέργερης με θέμα " Η Σιβιανή μάσκα στον χρόνο και στον τόπο"
 

12.45:  Παρουσίαση της Μάσκας απο τον δημιουργό της Οδυσσέα  Μεσσαριτάκη σε όλα τα στάδια κατασκευής της απο το φυτό Αθάνατος.
Παραλληλα οι νέοι του χωριού θα παρελαύνουν στην πλατεία φορώντας τις μάσκες για να τις γνωρίσουμε από κοντά, ενώ τα σκωπτικά τραγούδια και το λαούτο του Αντώνη Φραγκιαδάκη, θα συνοδεύουν και θα καλωσορίζουν την Αποκριά που έρχεται.

14.00: φιλική συμμετοχή των Γεργιανών αρκουδιάρηδων κουδουνάτων ,όπου θα ερθουν να συμπαρασύρουν τους φιλοξενούμενους σε μια βιωματική διονυσιακή γιορτή.
Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η Δημοσιογράφος Έυα Καπελλάκη-Κοντού

Επιστροφή στο Ηράκλειο: 18.00

Για συμμετοχή  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 694 247 3339 (ώρες 09.00 – 14.00 και 17.00 – 20.00 καθημερινά), την κ. Βάνα Τσατσάκη.

 

  11 February, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα