Εκλέγειν κι εκλέγεσθαι

mesaralive.gr  29 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Εκλέγειν κι εκλέγεσθαι

Θα επικαλεστώ το αστείρευτο χιούμορ και την ευφυΐα του Γεώργιου Σουρή, παραθέτοντας ένα έμμετρο για τις εκλογές της 7ης Απριλίου 1885:

«Ρουσφέτια, πανηγύρια και χαραίς / και μπόλικη ρετσίνα και μεζέδες / κι’ οι εκλογείς ’στων σκύλων της ουραίς / αρχίσαν να κρεμούνε τενεκέδες».

Εκλογές λοιπόν και οι 4 κάλπες στημένες περιμένουν τους εκλογείς ανυπόμονα και ενώ περιμένουν, φλυαρούν αδιάφορα και αναπολούν στιγμές του ένδοξου παρελθόντος!!!

Ο «Θεατής» το 1932 αναφέρει στις σελίδες του:

Ψώνιζαν βιβλιάρια: ...Συνελήφθησαν μερικοί που αγόραζαν εκλογικά βιβλιάρια. Εξαιρετικά φιλομαθείς οι άνθρωποι αυτοί ήθελαν να μελετήσουν επισταμένως το εκλογικόν ζήτημα αγοράζοντας όσα-όσα τα βιβλιάρια συμπολιτών τους με τα οποία εμπλούτιζαν την βιβλιοθήκην των.*

Για να ευθυμήσουμε και να εννοήσουμε ότι αυτή κυρία Γραφειοκρατία με την φιλενάδα της την κυρία Ρουσφετολογία, καλά κρατούν πάππου προς πάππο!

Μη χαλάς την πιάτσα: *

Κάποτε εις ένα υπουργείον συμπολίτης υπέβαλε μιαν τυπικήν αίτησιν. Ο τμηματάρχης υπάλληλος με νέας αντιλήψεις, την έστειλε αμέσως να πρωτοκολληθή, έγραψε δε κάτωθεν της αιτήσεως την λέξιν «εγκρίνεται» και είπε εις τον πολίτην: «Περιμένετε μια στιγμή να πάω στον κύριο Διευθυντή να την υπογράψη». Ο Διευθυντής όμως δυστυχώς ήτο εκ των παληών υπαλλήλων.

– Πότε υπεβλήθη κύριε τμηματάρχα;
– Προ ενός τετάρτου.
– Και την εγκρίνατε αμέσως;
– Τι μας εμποδίζει;
– Κρατήστε την ακόμη δυο-τρεις μέρες.
– Υπάρχει κανένας λόγος κύριε Διευθυντά;
– Πρέπει ο πολίτης να εννοήση την σοβαρότητα της υπηρεσίας!
Οπερ και εγένετο. «Ελεύθερος Λόγος», 1924.

*Από το βιβλίο του Σιταρά « Καλό Βόλι».

 

Γι’ αυτό αγαπητοί συμπολίτες υποψήφιοι ή μη, προσέξτε και πριν αποφασίσετε να θυμηθείτε ότι υπάρχει και ένας τόπος άνυδρος και ταλαιπωρημένος από πολλά «θα»! Ας προχωρήσουμε γράφοντας νέες σελίδες κι έχοντας νέες ιδέες, απαλλαγμένες από τις μικρότητες του παρελθόντος!

Τάδε έφη

 

« Ο ΦΑΙΣΤΙΟΣ »

 

mesaralive.gr  29 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ