Εκλογές: Τα μηνύματα απο τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων

  21 April, 2023 ΑΡΘΡΑ
Εκλογές: Τα μηνύματα απο τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων

Oι ημέρες αυτές είναι οι ημέρες των δημοσκόπων. Και στις επόμενες ημέρες νέες δημοσκοπήσεις θα βγούν με αφορμή και την επίσημη προκήρυξη των εκλογών το Σάββατο. Θα αφορούν τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα και οπωσδήποτε την «βόμβα Γεωργούλη» που «έσκασε» μέσα στην «αυλή» του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Οι πληροφορίες μου, λοιπόν, λένε πως τουλάχιστον 3 δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται τόσο καλά για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που δεν μπορεί να «πάρει κεφάλι», δηλαδή δεν φαίνεται σε καμιά περίπτωση να είναι το πρώτο κόμμα στις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Μια φιλική προς τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μέτρηση δίνει διαφορά της ΝΔ λίγο πάνω από 4 μονάδες, ενώ οι άλλες δύο (τη μία την κάνει η… πρεσβεία) δίνουν διαφορά πάνω από 5 μονάδες.

Τα λιγότερα λάθη

Όχι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε ξαφνικά έδαφος λόγω της καταγγελίας σε βάρος του κ. Αλέξη Γεωργούλη – και μάλλον δεν φαίνεται να επηρεάζει καθόλου τους ψηφοφόρους αυτή η υπόθεση, με έναν άμεσο τρόπο. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει παγιωμένη αυτή η διαφορά – των 4 με 5 μονάδων – μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης εδώ και δύο εβδομάδες.

 

Πηγαίνοντας στην τελική ευθεία προς τις κάλπες η Νέα Δημοκρατία  είναι στην πρώτη θέση, αλλά μακριά από την αυτοδυναμία και τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να παλεύει να μικρύνει τη διαφορά ώστε να μπορεί στις δεύτερες εκλογές να «παίξει» με την δυναμική της πολιτικής αλλαγής.

Κι όπως συμβαίνει σ΄αυτές τις περιπτώσεις, το αποτέλεσμα θα κριθεί κυρίως από το ποιο κόμμα θα κάνει τα λιγότερα λάθη…

Αλλά υπομονή κι από τέτοια έχουμε να δούμε πολλά ακόμη!

Πηγή: ΟΤ

 

  21 April, 2023 ΑΡΘΡΑ