Εκπαίδευση: Το χρονοδιάγραμμα για τις προσλήψεις αναπληρωτών

alfavita.gr  10 August, 2022 ΑΡΘΡΑ
Εκπαίδευση: Το χρονοδιάγραμμα για τις προσλήψεις αναπληρωτών

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου ή την Τρίτη 16 Αυγούστου θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας η Εγκύκλιος - Πρόσκληση υποψήφιων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αίτησης-δήλωσης προτίμησης περιοχών για πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών ή/και ωρομισθίων το σχολικό έτος 2022-2023.

Να σημειώσουμε ότι πέρσι η αντίστοιχη Εγκύκλιος ανακοινώθηκε από το ΥΠΑΙΘ στις 12 Αυγούστου ενώ οι αιτήσεις-δηλώσεις προτίμησης περιοχών υποβάλλονταν από την Παρασκευή 13/8 έως και την Παρασκευή 20/8/2021

Σε τηλεφωνική επικοινωνία  με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Αλέξανδρο Κόπτση σημειώθηκε από την πλευρά του τελευταίου ότι το υπουργείο Παιδείας έχει ως άμεση προτεραιότητα την Εγκύκλιο και καταβάλλει κάθε προσπάθεια για εκδοθεί η Πρόσκληση την Παρασκευή πριν το 15Αυγουστο, ωστόσο, εάν αυτό δεν καταστεί δυνατόν η Εγκύκλιος θα ανακοινωθεί την Τρίτη 16 Αυγούστου.

Ο Γ.Γ. διευκρινίζει ότι το υπουργείο Παιδείας με την Εγκύκλιο- Πρόσκληση, θα καλεί τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς κλάδων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υποβάλουν αίτηση-δήλωση προτίμησης περιοχών για πρόσληψή τους ως αναπληρωτών, πλήρους ή/και μειωμένου ωραρίου, ή/και ως ωρομισθίων, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, διάρκειας έως ενός (1) διδακτικού έτους στη γενική εκπαίδευση, στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, στα μουσικά σχολεία, στα καλλιτεχνικά σχολεία, στα σχολεία εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, στη Σιβιτανίδειο Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, στις δομές υποδοχής για την εκπαίδευση των προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.), στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) και στις σχολικές μονάδες Β/θμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν σε καταστήματα κράτησης, κατά περίπτωση, για το σχολικό έτος 2022 -2023.

Σύμφωνα με τον κ. Αλέξανδρο Κόπτση η προθεσμία για την υποβολή αίτησης – δήλωσης περιοχών προτίμησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (https://opsyd.sch.gr/) θα ανακοινωθεί με την Εγκύκλιο αλλά σίγουρα θα είναι μεγαλύτερη αν η Εγκύκλιος γίνει κατορθωτό να ανακοινωθεί την Παρασκευή 12 Αυγούστου και μικρότερη αν η Εγκύκλιος ανακοινωθεί την Τρίτη 16 Αυγούστου.

Η καταχώριση των κενών - ΟΠΣΥΔ

Το ΟΠΣΥΔ θα είναι διαθέσιμο: α. Για την καταχώριση των λειτουργικών κενών σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων Γενικής Εκπ/σης, των δομών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), των ΚΕΔΑΣΥ και των Μουσικών Σχολείων, από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έως και την Παρασκευή 12.08.2022, προκειμένου στη συνέχεια οι οικείες αυτών Περιφερειακές Διευθύνσεις να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία απαρέγκλιτα μέχρι και την Παρασκευή 19.08.2022 

Η ανακοίνωση των ονομάτων των προσληφθέντων αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα ονόματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και σε ποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται.

Τοποθέτηση όλων των αναπληρωτών με την έναρξη της σχολικής χρονιά ζητά ο ΠΑΣΑΔ από το Υπουργείο Παιδείας 

Με θέμα την έγκαιρη τοποθέτηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών απέστειλε έγγραφο ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ) στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ.

Ο ΠΑΣΑΔ σημειώνει την αναγκαιότητα της απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολικών μονάδων με όλους τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τονίζοντας ιδιαίτερα πως είναι απαραίτητο να μεριμνήσει το ΥΠΑΙΘ και για την έγκαιρη στελέχωση του Ολοήμερου σχολείου με διδακτικό προσωπικό, με στόχο την επιτυχή λειτουργία του προγράμματος.

Για το Ολοήμερο ο ΠΑΣΑΔ αναφέρει επίσης πως παρά το γεγονός πως έχει δοθεί στη δημοσιότητα το ωρολόγιο πρόγραμμα του, δεν έχει διευκρινιστεί ούτε το ωράριο των εκπαιδευτικών, ούτε οι ειδικότητες των εκπαιδευτικών που θα αναλάβουν τη διδασκαλία, ενώ ταυτόχρονα, δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το αν θα αποτελέσει ξεχωριστό πρόγραμμα πρόσληψης, όπως τα ΖΕΠ και ΔΥΕΓ1. Για να επιτευχθεί η σωστή λειτουργία του προγράμματος με παιδαγωγικά και διδακτικά οφέλη, η άμεση επαναφορά του “υπεύθυνου ολοημέρου” είναι μονόδρομος, επισημαίνει ο ΠΑΣΑΔ.

Βαρύνουσας σημασίας θεωρεί ο Σύλλογος το να βρίσκονται στις σχολικές μονάδες από την αρχή της σχολικής χρονιάς και οι εκπαιδευτικοί των Τάξεων Υποδοχής (ΖΕΠ), της Παράλληλης Στήριξης και των Τμημάτων Ένταξης, καθώς και αυτοί, πολύ συχνά, προσλαμβάνονται σε μεταγενέστερο χρόνο από την πρώτη φάση προσλήψεων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Στο τέλος ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ) αναμένει τις ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ για τη διευκρίνιση των επισημάνσεων του για τον θεσμό του Ολοήμερου, καθώς και για την έγκαιρη τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ώστε να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία κάθε προγράμματος του σχολείου.

 

alfavita.gr  10 August, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα