Εκπαιδευτικοί: Έκπτωση στα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια -Κοινή πρωτοβουλία Πλακιωτάκη/Μακρή

  16 April, 2022 ΑΡΘΡΑ
Εκπαιδευτικοί: Έκπτωση στα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια -Κοινή πρωτοβουλία Πλακιωτάκη/Μακρή

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο παροχής έκπτωσης από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχουν στελεχώσει τις δομές εκπαίδευσης των νησιών της χώρας για το σχολικό έτος 2021-22, προκειμένου να διευκολυνθούν για τη μετάβασή τους στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα, τα υπουργεία Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Παιδείας & Θρησκευμάτων εκκίνησαν για μια ακόμη φορά σχετική πρωτοβουλία.

Το σύνολο των ακτοπλοϊκών εταιρειών θα προσφέρει έκπτωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στους αναπληρωτές δασκάλους και καθηγητές, καθώς και στα εισιτήρια των οχημάτων τους (ΙΧ και δίκυκλα), για το διάστημα από 15 Απριλίου 2022 έως και 2 Μαΐου 2022, η οποία θα αφορά στην κάλυψη των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών από και προς το τελικό νησί, στο οποίο ανέλαβαν υπηρεσία.

«Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της διαρκούς μέριμνας αλλά και της ουσιαστικής αναγνώρισης του έργου των εκπαιδευτικών μας, οι οποίοι επιτελούν ιδιαίτερο λειτούργημα και προσφέρουν τα μέγιστα στην εκπαιδευτική διαδικασία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες που προσφέρουν μειωμένες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι οι εξής :

Aegean speed lines
Fast ferries
Attica Group (Super Fast Ferries-Blue Star Ferries-Hellenic Sea Ways)
Sea Jets
Levante Ferries
Minoan Lines
Ζante Ferries
ANEK Lines
Για τα απαραίτητα δικαιολογητικά έκδοσης των εκπτωτικών εισιτηρίων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τις ως άνω αναγραφόμενες εταιρείες.

Ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, και η υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, ευχαρίστησαν θερμά τις ακτοπλοϊκές εταιρείες «για την, όπως πάντα, αγαστή συνεργασία και την έμπρακτη ανταπόκρισή τους».

Γιάννης Πλακιωτάκης και Ζέττα Μακρή / Φωτογραφία: Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Έκπτωση 50% από τα ΚΤΕΛ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενόψει των γιορτών του Πάσχα
Υπενθυμίζεται ότι, με έκπτωση 50% θα μπορούν να μετακινηθούν αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές με τα ΚΤΕΛ και τα τρένα την περίοδο του Πάσχα, καθώς η Πανελλαδική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανταποκρίθηκαν στις σχετικές επιστολές που είχε απευθύνει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, κατόπιν αιτήματος της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττας Μακρή.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 15 Απριλίου 2022 έως και τη 2α Μαΐου 2022, οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί θα μπορούν με την επίδειξη της Υπουργικής Απόφασης που αναφέρει την πρόσληψή τους και την επίδειξη της Αστυνομικής τους Ταυτότητας, να λαμβάνουν εισιτήρια με έκπτωση 50% από τα εκδοτήρια των Υπεραστικών Λεωφορείων της Ομοσπονδίας και τα εκδοτήρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ο υφυπουργός Μεταφορών και η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς την ΠΟΑΥΣ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη θετική τους ανταπόκριση, προκειμένου να διευκολυνθούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για τη μετάβασή τους στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις ημέρες του Πάσχα.

 

  16 April, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα