Έκρηξη με γκαζάκια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Προκλήθηκαν μικρές φθορές
Μικρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (11/10) από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού με γκαζάκια στην είσοδο του κτιρίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη λεωφόρο Συγγρού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της Γενικής Διεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής, προκαλώντας μαύρισμα στην τοιχοποιία και θραύση τζαμιών στην εξωτερική θύρα του κτιρίου.
Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ δεν σημειώθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα κοντά στο σημείο.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές, με το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και κλιμάκιο της Κρατικής Ασφάλειας να μεταβαίνουν στον χώρο για έρευνα. Οι αστυνομικοί συλλέγουν ευρήματα και εξετάζουν το υλικό από κάμερες ασφαλείας, ενώ δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης.
Οι αρχές αναζητούν τυχόν ίχνη των δραστών, εξετάζοντας εάν πρόκειται για ενέργεια που εντάσσεται στο πλαίσιο ενδεχόμενης στοχευμένης επίθεσης κατά κυβερνητικών υποδομών.
Δείτε επίσης
- Φιλέτο ψαριού με πικάντικα μακαρόνια
- Bορίζια: Κατ’ οίκον περιορισμός για τον 23χρονο που αρνείται κάθε κατηγορία για την βόμβα
- Κατώτατος μισθός 2026: Πόσο αναμένεται να αυξηθεί και τι θα ισχύσει για το Δημόσιο
- Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου: Κάποιος τα έγραψε στον τοίχο με μπογιά…
- Ναυάγιο στη Γαύδο: 6 άνθρωποι έχουν βρεθεί νεκροί - Έρευνες για ακόμη 8 αγνοούμενους
Σχετικά άρθρα
- Στην τελική ευθεία η ανακύκλωση κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων
- Συνάντηση αγροτών και κτηνοτρόφων Κρήτης με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
- Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σήμερα οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Κρήτης
- Ανησυχία και υπόμνημα των παραγωγών Κρήτης για τις δραματικές μειώσεις στις επιδοτήσεις
- Έρχονται μέτρα προστασίας για τη νοθεία στο μέλι





