Έκρηξη σε συναυλία στο στάδιο Μάντσεστερ - Τουλάχιστον 19 νεκροί και 50 τραυματίες

  23 May, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Έκρηξη σε συναυλία στο στάδιο Μάντσεστερ - Τουλάχιστον 19 νεκροί και 50 τραυματίες

Έκρηξη κατά τη συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας ποπ Αριάνα Γκράντε

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 50 τραυματίστηκαν από την έκρηξη που έγινε στη διάρκεια συναυλίας σε στάδιο στο Μάντσεστερ, ενώ η αστυνομία διερευνά την υπόθεση αυτή, ως ύποπτη τρομοκρατική επίθεση.

Η έκρηξη έγινε γύρω στις 22:30 το βράδυ (τοπική ώρα) στο τέλος της συναυλίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε, η μουσική της οποίας, είναι διάσημη μεταξύ παιδιών και εφήβων.

Η έκρηξη έγινε στο φουαγιέ του σταδίου, προκαλώντας τρόμο σε όσους βρίσκονταν στο στάδιο, ενώ επικράτησαν συνθήκες πανικού και πολλοί γονείς έχασαν τα παιδιά τους.

Ο χώρος θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο στο εσωτερικό του σταδίου, με το προσωπικό των συνεργείων πρώτων βοηθειών να αναφέρει τραύματα από θραύσματα.

Οι κάτοικοι της περιοχής κινητοποιήθηκαν προκειμένου να βοηθήσουν τους τραυματίες, αλλά και να μεταφέρουν όσους ήθελαν στα σπίτια τους.

Οι βρετανικές αστυνομικές αρχές ανακοινώνουν ότι θα υπάρχει αυξημένη παρουσία αστυνομικών, αλλά και στρατιωτών στους δρόμους του Μάντσεστερ, μετά την χθεσινοβραδινή αιματηρή έκρηξη που έγινε στο στάδιο της πόλης.

Αστυνομικοί θα περιπολούν σε κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς, όπως επίσης και στα τρένα, ενώ η εφαρμογή των μέτρων επεκτείνεται και σε ολόκληρη την Βρετανία.

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές έχουν ζητήσει από τους πολίτες να έχουν αυξημένη την προσοχή τους και να αναφέρουν οποιαδήποτε συμπεριφορά θα θεωρήσουν ύποπτη.

Μέχρι νεωτέρας, η αστυνομία αντιμετωπίζει την αιματηρή έκρηξη ως ύποπτη τρομοκρατική ενέργεια, ενώ κλειστός θα παραμείνει σήμερα και ο υπόγειος σταθμός Βικτόρια, στο Μάντσεστερ.

Εκπρόσωπος της τραγουδίστριας είπε ότι "η Αριάνα είναι εντάξει. Διερευνούμε τί έχει γίνει".

Δεκαεννιά νεκροί, τουλάχιστον 50 τραυματίες

Συνολικά 19 άτομα σκοτώθηκαν και περίπου 50 τραυματίστηκαν σε στάδιο της πόλης Μάντσεστερ μετά από έκρηξη, δήλωσε η Αστυνομία της Περιοχής Μάντσεστερ σε ανάρτησή της στο Twitter νωρίς σήμερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, "Λίγο πριν τις 10:35 μ.μ. τοπικής ώρας (00:35 ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα, 22 Μαίου 2017, η αστυνομία εκλήθη λόγω έκρηξης στην Αρένα του Μάντσεστερ. Έως τώρα, έχουν επιβεβαιωθεί 19 νεκροί, με περίπου 50 τραυματίες".

Μάρτυρες είπαν στο BBC ότι η έκρηξη έγινε μετά το τέλος της συναυλίας της αμερικανίδας ποπ σταρ Αριάνα Γκράντε σε χώρο έξω από το στάδιο, και ότι ήταν ισχυρή.

Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες, αλλά η αστυνομία δήλωσε ότι "το επεισόδιο αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό" μέχρι αντίθετων ενδείξεων, και παρέπεμψε στον ιστότοπό της στο Twitter για νεότερα.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι συγκαλεί έκτακτο συμβούλιο ασφάλειας

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι θα συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο ασφάλειας στις 09:00 το πρωί (ώρα Λονδίνου) μετά την έκρηξη που έγινε σε μουσική συναυλία στην πόλη Μάντσεστερ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Συγκλονισμένη από την τραγωδία δηλώνει η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, Αριάνα Γκράντε

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter: “Είμαι συγκλονισμένη από τα βάθη της καρδιάς μου. Λυπάμαι πολύ. Δεν έχω λόγια.”

Υπό τον πλήρη έλεγχο της αστυνομίας έχει τεθεί νοσοκομείο στο Μάντσεστερ

Υπό πλήρη αστυνομικό έλεγχο έχει τεθεί νοσοκομείο του Μάντσεστερ ( Manchester Royal Ιnfirmary -MRI) στο οποίο έχουν μεταφερθεί μερικοί από τους τραυματίες της αιματηρής έκρηξης που έγινε στο στάδιο του Μάντσεστερ.

Το τμήμα επειγόντων περιστατικών του αναφερόμενου νοσοκομείου βρίσκεται υπό πλήρη αστυνομικό έλεγχο με μέλη του προσωπικού να δηλώνουν ότι έχει μετατραπεί σε “σκηνή εγκλήματος” σχολιάζοντας την αυξημένη αστυνομική παρουσία των ειδικών ιατροδικαστικών υπηρεσιών που συλλέγουν στοιχεία για την έκρηξη.

Παράλληλα, αστυνομικοί εφαρμόζουν μέτρα ασφάλειας στις εισόδους του νοσοκομείου, ενώ έχουν τοποθετηθεί ειδικές πινακίδες έκτακτης ανάγκης που απαγορεύουν την είσοδο.

Τα πρώτα ασθενοφόρα άρχισαν να φτάνουν γύρω στα μεσάνυχτα τοπική ώρα, ενώ όλοι οι ασθενείς που δεν είχαν σχέση με την έκρηξη, είχαν απομακρυνθεί από τους ειδικούς χώρους υποδοχής του νοσοκομείου.

Στη διάρκεια της νύχτας συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών κατέφθαναν στο νοσοκομείο, προκειμένου να μάθουν για τους αγαπημένους τους, καθώς τους έψαχναν μόλις έγινε γνωστή η τραγική είδηση.

Αναβλήθηκε η ανακοίνωση του εκλογικού μανιφέστου του Εθνικού Κόμματος της Σκοτίας, μετά την αιματηρή έκρηξη

Το Εθνικό Κόμμα της Σκοτίας επρόκειτο ν' ανακοινώσει το εκλογικό του μανιφέστο σήμερα, ενώ προχωρεί σε αναβολή της ανακοίνωσης αυτής, μετά την αιματηρή έκρηξη στο στάδιο του Μάντσεστερ.

Η πρώτη υπουργός της Σκοτίας και ηγέτης του κόμματος, Νίκολα Στέρτζον δήλωσε ότι σκέψεις της, είναι με τις οικογένειες όσων έπεσαν θύματα αυτής της βαρβαρικής επίθεσης στο Μάντσεστερ.

Πηγή

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  23 May, 2017 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα