Εκρηκτική η κατάσταση χωρις τα σφαγεία

viannitika  19 December, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Εκρηκτική η κατάσταση χωρις τα σφαγεία

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι σε ολόκληρη την ενδοχώρα του Ηρακλείου, σχετικά με τη (μη)λειτουργία των σφαγείων, ενώ φτάσαμε αισίως στο τέλος του 2019.

 "Η κατάσταση για όλους τους κτηνοτρόφους είναι απελπιστική. Αυτή τη στιγμή(δηλ. το μεσημέρι της 18ης Δεκεμβρίου) επιστρέφω από σφαγείο στον Φρε(!) που είχα πάει για να κάνω τη δουλειά μου" ανέφερε ο κτηνοτρόφος που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Δήμου Βιάννου και του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Νικήτας Βιαννιτάκης, μιλώντας στο viannitika.gr.

Υπενθυμίζουμε, πως οι κτηνοτρόφοι περιμένουν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προκειμένου τα τέσσερα σφαγεία της Π.Ε. Ηρακλείου(Αρκαλοχωρίου, Ασημίου, Μοιρών και Αγίας Βαρβάρας) να περάσουν στα "χέρια" των Δήμων στα διοικητικά όρια των οποίων ανήκουν, ώστε να γίνει επανεκκίνηση στη λειτουργία τους, μετά τα προβλήματα που είχαν προκύψει με την ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.

"Η ζημιά για εμάς έχει πολλές διαστάσεις. Πέρα από τα έξοδα μετακίνησης, το χάσιμο χρόνου και την ταλαιπωρία, έχουμε αντίκτυπο και στην ποιότητα του κρέατος. Όταν και τα ζώα ταλαιπωρούνται, η ποιότητα του κρέατος υποβαθμίζεται" πρόσθεσε ο κ. Βιαννιτάκης, ο οποίος είναι ένας από τους εκατοντάδες επαγγελματίες που κάνουν υπομονή μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

 

viannitika  19 December, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα