«Εκρηκτικό» κλίμα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού.

mesaralive  12 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
«Εκρηκτικό» κλίμα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού.

«Εκρηκτικό» ήταν το ξεκίνημα της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού με συμπολίτευση και μείζονα αντιπολίτευση να «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να αναγκάζεται να διακόψει για ένα τέταρτο τη συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Λίγο ο Προϋπολογισμός και οι αναφορές της Δημοτικής Αρχής σε οικονομικό αδιέξοδο, λίγο το θέμα της περίφραξης του αεροδρομίου Τυμπακίου, αλλά και μια επιστολή  που  κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και η αντιπαράθεση δεν άργησε να αγγίξει το «κόκκινο»…

Ο Προϋπολογισμός και το Παραλιακό Μέτωπο

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ενημέρωση από τον Δήμαρχο για τις επαφές που είχε στο Υπουργείο Εσωτερικών  για την μη ισοσκέλιση του Προϋπολογισμού και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Φαιστού.

Στη συνέχεια ο κ. Αρμουτάκης αναφέρθηκε στην περίφραξη του αεροδρομίου,  σημειώνοντας ότι  λείπουν κάποια δικαιολογητικά τα οποία θα έπρεπε να υπάρχουν πριν τη δημοπράτηση.

 Σε αυτό το σημείο υπήρξε η πρώτη «κόντρα» με τον πρώην αντιδήμαρχο κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη να υποστηρίζει ότι όλα τα απαραίτητα έγγραφα υπάρχουν, ενώ ο κ. Φασομυτάκης κατηγόρησε  την ΓΓ του Δήμου κ. Σοφουλάκη ότι δεν επιθυμεί την διάνοιξη του παραλιακού μετώπου.

Η κ. Σοφουλάκη από την πλευρά της τόνισε  «όλοι θέλουμε αυτό το έργο που θα φέρει ανάπτυξη, ωστόσο θα πρέπει να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις και όλα να γίνουν νόμιμα και όχι παράτυπα».

Η ανακοίνωση…

Αυτό  που «ξεχείλισε το ποτήρι» της αντιπαράθεσης, ήταν η αναφορά του Δημάρχου Φαιστού σε μία «κατάπτυστη ανακοίνωση της παράταξης Φαιστός Ενεργοί Πολίτες η οποία δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο» και αφορούσε τον Δήμαρχο αλλά και την παράταξή του στους οποίους αναφερόταν με υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Μάλιστα ο κ. Αρμουτάκης ρώτησε την κ. Πετροκογιώργη αν αναγνωρίζει την ανακοίνωση, αν είναι κείμενο της παράταξης και αν όχι ποιανού είναι.

Στο σημείο αυτό υπήρξε η «έκρηξη» με το δημοτικό συμβούλιο να κινδυνεύει να «τιναχτεί στον αέρα» και τον πρόεδρο να διακόπτει για λίγη ώρα τη συνεδρίαση.

Όταν ξεκίνησε εκ νέου η συνεδρίαση, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Γιάννης Νικολακάκης επανέφερε το θέμα της ανακοίνωσης λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να κατηγορείται έτσι ένας δήμαρχος με τέτοιο υβρεολόγιο και μαζί και μια ολόκληρη παράταξη.

Η κ. Πετρακογιώργη δεν απάντησε στο ερώτημα του δημάρχου αν αναγνωρίζει το κείμενο, ωστόσο κατηγόρησε τον κ. Αρμουτάκη για «παρανομίες και ψεύδη», επειδή όπως τόνισε «σε προηγούμενη συνεδρίαση ο κ. Αρμουτάκης είχε πει ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για το συνήγορο του πολίτη και τελικά δεν προχώρησε  τίποτα άρα ο δήμαρχος ψεύδεται και παρανομεί».

 «Πήραμε μια απόφαση πολιτική, καλούμε την αντιπολίτευση να μας κρίνει όχι να μας βρίζει. Κρίνετε την πολιτική μας, μη μας βρίζεται.

 Το κείμενο αυτό θα πρέπει να διαγραφεί από την ιστορία του Δήμου. Ας κρατήσουμε το επίπεδο εκεί που πρέπει» είπε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού κ. Γιάννης Νικολακάκης.

 

mesaralive  12 March, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα