Έκτακτη βοήθεια στους αγρότες από την ΕΕ – Πόσα θα πάρουν οι Ελληνες

  27 June, 2023 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Έκτακτη βοήθεια στους αγρότες από την ΕΕ – Πόσα θα πάρουν οι Ελληνες

Η εκτελεστική επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προτείνει στα κράτη μέλη ένα έκτακτο πακέτο βοήθειας 330 εκατομμυρίων ευρώ για τους αγρότες.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, η Ισπανία θα είναι ο κύριος δικαιούχος των επιδοτήσεων, με 81 εκατ. ευρώ, ακολουθούμενη από την Ιταλία, με 60,5 εκατ. ευρώ.

Το πακέτο έρχεται μετά από αίτημα των κυβερνήσεων της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας για πρόσβαση στο αποθεματικό για κρίσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως η ξηρασία στην Ιβηρική Χερσόνησο και οι πλημμύρες που σκότωσαν 15 άτομα στην Εμίλια-Ρομάνια τον Μάιο.

Οι προσδοκίες στις Βρυξέλλες είναι ότι η πρόταση θα εγκριθεί οριστικά σε έως και δύο εβδομάδες. Συνολικά, 22 χώρες θα πρέπει να λάβουν πόρους PAC, όπως η Γαλλία (53 εκατομμύρια ευρώ), η Γερμανία (35 εκατομμύρια), η Ελλάδα (15 εκατομμύρια) και η Πορτογαλία (11,6 εκατομμύρια).

Η κυβέρνηση της ιταλικής περιφέρειας Emilia-Romagna εκτιμά ότι οι πλημμύρες του περασμένου μήνα προκάλεσαν ζημιές τουλάχιστον 8,8 δισ. ευρώ, κυρίως στον αγροτικό τομέα, τον κινητήρα της τοπικής οικονομίας στην Ιταλία.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  27 June, 2023 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα