Έκτακτη σύνοδος του ΝΑΤΟ το απόγευμα μετά από αίτημα της Τουρκίας

mesaralive.gr  24 November, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Έκτακτη σύνοδος του ΝΑΤΟ το απόγευμα μετά από αίτημα της Τουρκίας

Την έκτακτη σύγκληση του ΝΑΤΟ ζήτησε η Τουρκία μετά την κατάρριψη από τις τουρκικές δυνάμεις ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους το οποίο σύμφωνα με την Τουρκία παραβίαζε τον εθνικό εναέριο χώρο της. "Το ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Βρισκόμαστε σε επαφή με τις τουρκικές αρχές", δήλωσε αξιωματούχος

Εκτακτη σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες θα διεξαχθεί στις 17.00 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδος) "κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας", η οποία επιθυμεί "να ενημερώσει τους συμμάχους" για το θέμα του ρωσικού αεροσκάφους το οποίο κατερρίφθη σήμερα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Συμμαχίας.

"Κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας, το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο (το βασικό όργανο πολιτικής διαβούλευσης του ΝΑΤΟ) "θα συνέλθει σε έκτακτη σύσκεψη στις 17.00 στις Βρυξέλλες", δήλωσε.

Το ΝΑΤΟ "παρακολουθεί στενά την κατάσταση, σε επαφή με τις τουρκικές αρχές", μετά την κατάρριψη από την Τουρκία ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, το οποίο, σύμφωνα με την Αγκυρα, παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, είχε δηλώσει νωρίτερα αξιωματούχος στην έδρα της Ατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Στις 5 Οκτωβρίου, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε ζητήσει από τη Ρωσία "να σεβαστεί πλήρως τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ και να αποφύγει μία κλιμάκωση της έντασης με την Ατλαντική Συμμαχία".

"Στη Συρία, παρακολουθούμε μια ανησυχητική κλιμάκωση των ρωσικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων", είχε δηλώσει ο ίδιος τρεις ημέρες αργότερα, στις 8 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια συνόδου των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

 

news247.gr/

 

mesaralive.gr  24 November, 2015 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα