Ελαιόλαδο: Που έπιασε τα 6 ευρώ η τιμή στην Κρήτη;

  13 May, 2023 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Ελαιόλαδο: Που έπιασε τα 6 ευρώ η τιμή στην Κρήτη;

Με το βλέμμα στραμμένο στην επερχόμενη ελαιοκομική περίοδο, οι ελαιοπαραγωγοί της ανατολικής Κρήτης κάνουν τον απολογισμό της φετινής χρονιάς εκφράζοντας την ικανοποίησή τους

 Η φετινή ελαιοκομική περίοδος αφήνει πίσω της χαμόγελα και ικανοποίηση στους παραγωγούς της Σητείας, καθώς η τιμή του ελαιολάδου «σκαρφάλωσε» στα 6 ευρώ. Η φετινή χρονιά, αποτέλεσε σταθμό για όλο το νησί, ωστόσο πλέον οι ελαιοπαραγωγοί στρέφουν το βλέμμα στην επόμενη σοδειά, με τις πρώτες εκτιμήσεις ελαιοπαραγωγών της Ζάκρου και Κουτσουρά, να είναι αισιόδοξες.

 

Το φράγμα των 6 ευρώ πέρασε το ελαιόλαδο της Σητείας, εξέλιξη που χαροποιεί ιδιαίτερα τους παραγωγούς της περιοχής. Μια «χρυσή» χρονιά ήταν φετινή, κάτι που διαφαίνεται τόσο στη ποσότητα όσο και στην ποιότητα του ελαιολάδου.

Η φετινή ελαιοκομική περίοδος θα μείνει στην ιστορία καθώς η πλούσια σοδειά του υγρού χρυσού έσπασε ρεκόρ δεκαετιών. Οι ελαιοπαραγωγοί της Σητείας κάνουν τον απολογισμό της φετινής χρονιάς, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους.

Οι προσδοκίες των Κρητικών για την επόμενη χρονιά είναι αισιόδοξες, παρά την ανησυχία που προκαλεί η έλλειψη βροχοπτώσεων στο νησί.

Μετά τη φετινή χρυσή σοδειά, οι παραγωγοί της Κρήτης ετοιμάζονται να υποδεχθούν την επερχόμενη ελαιοκομική περίοδο, ελπίζοντας για μια εξίσου καλή χρονιά που θα αποφέρει κέρδη.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΚΡΗΤΗ TV

 

  13 May, 2023 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα