Ελεύθερος αφέθηκε ο δράστης του διπλού φονικού στον Προφήτη Ηλία

  27 November, 2018 ΑΡΘΡΑ
Ελεύθερος αφέθηκε ο δράστης του διπλού φονικού στον Προφήτη Ηλία

Πρωτόδικα είχε καταδικαστει σε ισόβια για το διπλο φονικό του 2012

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα ο 57χρονος κρεοπώλης που είχε καταδικαστεί για το διπλό φονικό του Προφήτη Ηλία, τον Ιούνιο του 2012, με θύματα τον Πρίαμο Ξυδάκη και τον Μανόλη Σταυρουλάκη.

Η αποφυλάκισή του είχε θεωρηθεί αναμενόμενο γεγονός από νομικούς κύκλους, καθώς τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί πρωτόδικα «είχαν σπάσει» στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης στις 21 Δεκεμβρίου 2017, με την ποινή του να μειώνεται στα 23 χρόνια κάθειρξης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 57χρονος άνδρας αποφυλακίστηκε σήμερα από τις φυλακές της Αγυιάς των Χανίων, έχοντας εκτίσει συνολικά 6,5 χρόνια από την ποινή του.

Υπενθυμίζεται πως στο Εφετείο ο δράστης του διπλού φονικού που είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Κρήτη, είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βρασμό ψυχικής ορμής για την περίπτωση του 34χρονου Πρίαμου Ξυδάκη και για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο για τον 64χρονο Μανόλη Σταυρουλάκη.

Στο ίδιο δικαστήριο είχε αθωωθεί ο αδελφός του βασικού κατηγορουμένου της υπόθεσης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γιάννη Ξυδάκη, πατέρα του ενός από τα θύματα.

 

  27 November, 2018 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα