ΕΛΓΑ: Νέος κανονισμός λειτουργίας σε λίγους μήνες

  13 July, 2023 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
ΕΛΓΑ: Νέος κανονισμός λειτουργίας σε λίγους μήνες

Μέσα στους επόμενους μήνες προβλέπεται ότι θα έχει νομοθετηθεί ο νέος κανονισμός λειτουργίας του ΕΛΓΑ, όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης από τα γραφεία του Ασφαλιστικού Οργανισμού, στο πλαίσιο των επισκέψεών του στους εποπτευόμενους φορείς του ΥΠΑΑΤ.

«Ελπίζουμε τους επόμενους 3-4 μήνες και εφόσον υπάρχει και σχετική διαβούλευση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, τους ασφαλισμένους, να προχωρήσουμε στη νομοθέτηση του νέου, εκσυγχρονισμένου και βελτιωμένου κανονισμού στον ΕΛΓΑ», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην ΕΡΤ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Αυγενάκης ζήτησε από τη διοίκηση του ΕΛΓΑ και τους διευθυντές μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να κατατεθούν οι προτάσεις για τη διαμόρφωση του κανονισμού και για τυχόν βελτιώσεις στη λειτουργία του οργανισμού οι οποίες όπως τόνισε «απαιτούνται τελικά όπως απεδείχθη από τη συζήτηση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, σημείωσε «οριοθετήσαμε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ούτως ώστε πολύ γρήγορα να αποτελέσει νόμο του κράτους ένας νόμος-πλαίσιο ο οποίος θα ρυθμίζει τα οργανωτικά και λειτουργικά ζητήματα του οργανισμού».

Ζητήματα που, σύμφωνα με τον ίδιο, «αφορούν μια αισιόδοξη προοπτική των εργαζομένων, την οικονομική ευστάθεια του οργανισμού με την οποία θα αποτελέσει μια προοπτική μέλλοντος» αλλά και την «αναμόρφωση εκείνων των κανονιστικών διατάξεων που απαιτούνται για την προσαρμογή του οργανισμού μας υπό των νέων συνθήκων , της κλιματικής κρίσης».

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, Γεώργιος Φερετζάνης, ο αντιπρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, Χρήστος Γιαννακάκης αλλά και υπηρεσιακά στελέχη τόσο του ΕΛΓΑ.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  13 July, 2023 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα