Ένα παλιό ελαιοτριβείο... ιστορικό στολίδι (φωτο)

  01 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Ένα παλιό ελαιοτριβείο... ιστορικό στολίδι (φωτο)

Ένας σημαντικός ιδιωτικός εκθεσιακός - μουσειακός χώρος που λειτουργεί για τους πολίτες είναι το μουσείο ελαιολάδου στην περιοχή της Αξού Μυλοποτάμου.

 Ο συγκεκριμένος εκθεσιακός χώρος του παλαιού ελαιοτριβειου που βρίσκεται εντός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Έναγρον. Ειναι μια σημαντική πηγή ενημέρωσης για τους τρόπους που παρήγαγαν το λάδι τους οι αγρότες, αλλά ταυτόχρονα και ένα ταξίδι στο παρελθον.

Όπως αναφέρεται, από την αρχαιότητα ως και σήμερα, οι βασικές ασχολίες των κατοίκων της περιοχής της Αξού ηταν η κτηνοτροφία και η γεωργία. Στη γεωργία πρωτεύοντα ρόλο έπαιζε η ελιά και το λάδι.

Τα τόσα αντικείμενα που σωζονται και φιλοξενούνται στο χωρο του μουσειου. Τα εκθέματα που παρουσιάζονται είναι διαχρονικά, ηλικιας από την αρχαιότητα (2000 χρόνια πριν) μεχρι και τον 20ο αιώνα. O φωτογραφικός φακός βρέθηκε στη «φάμπρικα», στην είσοδο της οποίας ξεχωρίζουν οι μύλοι, αλλά και τα τεράστια εξαρτήματα. Ενώ εντός του χώρου μπορεί να πάρει μια γεύση από τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοι μας...

 

  01 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα