Ένα ταβερνάκι...λαογραφικό μουσείο στην ενδοχώρα (φωτο)

vianntika.gr  01 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ένα ταβερνάκι...λαογραφικό μουσείο στην ενδοχώρα (φωτο)

Η ιστορική «Γωνιά της Ριρίκας», εδώ και 60 χρόνια, φροντίζει να ευφραίνει τις καρδιές των φανατικών θαμώνων της μικρής αυτής επιχείρησης που λειτουργεί ως καφενείο, ταβερνάκι και... λαογραφικό μουσείο.

Η κ. Ριρίκα Καλιοτζάκη, είναι η ιδιοκτήτρια της «Γωνιάς της» στο χωριό του Προφήτη Ηλία (λίγα χιλιόμετρα έξω απο το Ηράκλειο), η οποία με τη βοήθεια των παιδιών και των εγγονιών της, μαγειρεύει εκλεκτά παραδοσιακά πιάτα, με κορυφαίο το φημισμένο της σφουγγάτο!

Μπαίνοντας μέσα στο μικρό κατάστημα, πραγματικά ξεφεύγεις από την πεζή πραγματικότητα και ταξιδεύεις. Τα άπειρα λουλουδια, πλαστικά και φυσικά, οι εκατοντάδες φωτογραφίες και τα λογής παραδοσιακά αντικείμενα και εργαλεία, μαζί με το αναμμένο τζάκι, δημιουργούν μια απίστευτη και πρωτόγνωρη αίσθηση!

Μια αίσθηση, την οποία η ίδια απολαμβάνει πρώτη, όπως αναφέρει στο viannitika.gr η κ. Ριρίκα. «Έχω 10 εγγόνια και έξι δισέγγονα», λέει η αεικίνητη γιαγιά που δηλώνει πως αυτά ειναι και η δύναμη της να συνεχίσει να ζει και να δημιουργεί, χωρίς όπως επισημαινει να ξεχνά και τα παιδιά της!

Κατά την επίσκεψη μας εκεί μας έβαλε σε μεγάλο πειρασμό, αφενός για να γευτούμε όλους τους μεζέδες που μας σέρβιρε, αφετέρου για να επισκεφτούμε το σπίτι της, το οποιο είναι ακόμη πιο πλούσιο σε εκθέματα όπως μας είπε. Αν και μπήκαμε στον πειρασμό, το αφήσαμε για μια επόμενη επίσκεψη...

«Και το σπίτι μου και το μαγαζί, τα έχω έτσι στολισμένα γιατί θέλω να «φεύγει» το μυαλό μου, να χαλαρώνω και να μη σκέφτομαι τα προβλήματα και τα δυσάρεστα της ζωής. Και το ίδιο θέλω να συμβαίνει και με τους φίλους που έρχονται εδώ. Από το πρωί μέχρι το βράδυ», επισημαίνει.

Και συνεχίζει λέγοντας πως: «Από το μαγαζί έχει περάσει πάρα πολύς κόσμος. Αποστολη μου είναι να περιποιούμαι όσους μας επισκέπτονται, όσο βαστούν τα χέρια και τα πόδια μου»...

 

vianntika.gr  01 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα