Ενημέρωση αγροτών στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων

mesaralive.gr  15 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ενημέρωση αγροτών στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων

Φωτο: 902.gr

Το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου (Ι.ΕΛ.Υ.Α.), Τμήμα Αμπέλου, Λαχανοκομίας, Ανθοκομίας & Φυτοπροστασίας (Ηράκλειο), του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) «ΔΗΜΗΤΡΑ» διοργανώνει παρουσίαση - συζήτηση επιμόρφωσης της παραγωγικής βάσης στις 17 Ιουνίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ. στην Αίθουσα Πολιτισμού του Δημαρχείου Αρχανών - Αστερουσίων στα Πεζά Ηρακλείου.

Να σημειωθεί ότι η παρουσίαση γίνεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Εκπόνηση σχεδίων Ερευνητικών και Τεχνολογικών Αναπτυξιακών Έργων Καινοτομίας - ΑγροΕΤΑΚ» (MIS453350) η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΕΣΠΑ 2007-2013),

Η ημερίδα θα είναι κοινή για τρεις ωφελούμενους ΑγροΕΤΑΚ του Τμήματος Αμπέλου, Λαχανοκομίας, Ανθοκομίας & Φυτοπροστασίας (Ηράκλειο) με Υπεύθυνο Παρακολούθησης τον Δρ. Α. Ντούλη, Αναπληρωτή Ερευνητή του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και θα είναι σχετική με τα αντικείμενα των έργων με τίτλους:

I.«Μοριακή Ταυτοποίηση διακινούμενων ποικιλιών αμπέλου στη Κρήτη»1, από την ωφελούμενη Δρ. Μπιμπή Ανδρονίκη, Γεωπόνο – Φυσιολόγο.

II.«Μοριακή ταυτοποίηση κυκλοφορούντος πολλαπλασιαστικού υλικού περιφέρειας Κρήτης εμπορικών υβριδίων ντομάτας και αγγουριάς για έλεγχο αληθούς ως προς τον τύπο»2, από τον ωφελούμενο Δρ. Γωνιά Ευάγγελο, Γεωπόνο – Φυσιολόγο.

III.«Δημιουργία Βάσης Δεδομένων και συστήματος παρακολούθησης μοριακών εισροών και βιοπληροφορικών εκροών για διασφάλιση ποιότητας αναλύσεων μοριακής ταυτοποίησης και ελέγχου αληθούς ως προς τον τύπο φυτο-πολλαπλασιαστικού υλικού Περιφέρειας Κρήτης»3, από τον ωφελούμενο Δρ. Παπανικολάου Νικόλαο, Βιολόγο-Ερευνητή Βιοπληροφορικής.

Θα  παρουσιαστούν σε προφορική ανακοίνωση οι σκοποί, οι στόχοι, η καινοτομία των έργων ενώ θα ζητηθεί η άποψη των συμμετεχόντων για την τρέχουσα κατάσταση.

Επίσης, στην ημερίδα θα παραβρεθεί και θα πραγματοποιήσει χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων κ Κοκοσάλης Μανώλης.

 

mesaralive.gr  15 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα