Ενημερώθηκαν γονείς και μαθητές στην εκπαιδευτική ημερίδα στους Βώρους

mesaralive.gr  03 July, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ενημερώθηκαν γονείς και μαθητές στην εκπαιδευτική ημερίδα στους Βώρους

Με απόλυτη επιτυχία και παρουσία 150 μαθητών και γονέων πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα: «Επιλέγω σπουδές και επάγγελμα» που διοργανώθηκε από τα Φροντιστήρια ΝΕΑ ΔΟΜΗ τo Σαββατο1 Ιουλίου 2017 στο Ερευνητικό-Συνεδριακό Κέντρο στους Βώρους.

Ο σύμβουλος σταδιοδρομίας του εκπαιδευτικού Ομίλου EMPLOY και  Διδάκτορας Α.Π.Θ. κ. Χρήστος Ταουσάνης ανέλυσε τις προοπτικές της αγοράς εργασίας κάθε επαγγέλματος, ενώ παράλληλα προέβει και σε εκτίμηση βάσεων για όλα τα πεδία . Πτωτικές προδιαγράφονται οι βάσεις στο δεύτερο και πέμπτο  πεδίο , ενώ στο πρώτο και στο τρίτο οι τάσεις είναι εξισορροπητικές. Αντίθετα  ανοδικές είναι οι τάσεις για το τέταρτο. Αν και υπογράμμισε την ανασφάλεια στην αγορά εργασίας , ωστόσο τόνισε ότι η μόρφωση είναι ένα ισχυρό προσόν που διαπλάθει εύρωστες προσωπικότητες και η άξια της είναι σταθερή, για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να απαξιώνεται.

Το ενδιαφέρον των μαθητών και των γονέων παρέμεινε αμείωτο  και οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις νέες εγκυκλίους των ειδικών κατηγοριών καθώς και των μετεγγραφών, για τους υποψήφιους με ειδικές παθήσεις καθώς και τις προκαταρκτικές εξετάσεις για τις Στρατιωτικές Σχολές, με σκοπό να γνωρίζουν πολύπλευρα το ζήτημα της επιλογής σπουδών. 

Επιπρόσθετα, ο κ.  Χρήστος Ταουσάνης αναφέρθηκε σε όλες τις σχολές του μηχανογραφικού δελτίου της Ελλάδας και της Κύπρου αναλυτικά, δίνοντας στους μαθητές χρήσιμες και έξυπνες πληροφορίες για τις σχολές και την απορρόφηση των αποφοίτων τους στην αγορά εργασίας, στηριζόμενος σε επιστημονικά δεδομένα και έρευνες. 

 Συμπερασματικά, αναφέρουμε ότι ο μαθητής σε συνεργασία με το γονέα είναι αναγκαίο να βρει (με την βοήθεια επιστημονικών εργαλείων) τις κλίσεις και δεξιότητες του, να αναδείξει αυτό που του αρέσει και του ταιριάζει και να ξεκινήσει με αυτή τη βάση την επιλογή σπουδών. Στη συνέχεια, πρέπει να ενημερώνεται διαρκώς για τα νέα δεδομένα και να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο κομμάτι του επαγγελματικού προσανατολισμού, ενώ δεν πρέπει να παραβλέπει και τον σημαντικότερο παράγοντα που είναι η διαρκής μελέτη.

Τα φροντιστήρια  ΝΕΑ ΔΟΜΗ συνεχίζουν την αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία , επικεντρωμένα στην παροχή μιας σφαιρικής και πολυποίκιλης εκπαιδευτικής δράσης.

 

mesaralive.gr  03 July, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα