Ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης για τα προβλήματα στο ιστορικό κτήριο της Πόμπιας.

mesaralive.gr  03 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης για τα προβλήματα στο ιστορικό κτήριο της Πόμπιας.

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Περιφέρεια Κρήτης η συνάντηση των εκπροσώπων του Γυμνασίου και Λυκείου Πόμπιας με τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, για το μείζον θέμα των κτηριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ιστορικό σχολείο.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεανώ. Βρέντζου. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Διευθύντριες του Γυμνασίου και του Λυκείου Πόμπιας κ.κ. Δέσποινα Καλλιπέτη και Ευαγγελία Νεονάκη, μια εκπαιδευτικός και οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου.

Από την πλευρά του Δήμου Φαιστού, στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη συμμετείχε ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου κ. Μαρία Σοφουλάκη καθώς και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Παιδείας κ. Γιάννης Ξηρουδάκης. Παρόν ήταν και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης.

Μιλώντας στο mesaralive η Διευθύντρια του Γυμνασίου Πόμπιας κ. Δέσποινα Καλλιπέτη σημειώνει ότι στη συνάντηση εκτέθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ιστορικό κτήριο του Γυμνασίου και Λυκείου Πόμπιας.

«Ο Περιφερειάρχης ήταν ενημερωμένος και από την επιστολή που ήδη έχει λάβει από το Σύλλογο Φοιτησάντων στο Γυμνάσιο της Πόμπιας και έδειξε να κατανοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ιστορικό κτήριο. Αυτό που αναφέρθηκε είναι ότι

 η Περιφέρεια θα περιμένει να ετοιμαστεί το τεχνικό δελτίο από το Δήμο Φαιστού ώστε στη συνέχεια να γίνει προσπάθεια και το κτήριο να ενταχθεί σε πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ».

 

Η επιστολή του Συλλόγου Φοιτησάντων Πόμπιας

Να σημειωθεί ότι όπως έχει ήδη γράψει το mesaralive, ο Σύλλογος Φοιτησάντων στο Γυμνάσιο Πόμπιας, έχει στείλει επιστολή στον Περιφερειάρχη Κρήτης αλλά και στον Δήμαρχο Φαιστού στην οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτήριο.

Στην επιστολή αναφέρεται:

« Συμπληρώνει ένα περίπου αιώνα λειτουργίας. Έχει γαλουχήσει γενιές και γενιές .

Για   πενήντα περίπου χρόνια, υπήρξε ο μοναδικός φορέας μάθησης για όλους του νέους της ευρύτερης περιοχής της Μεσσαράς και όχι μόνο.

Πρόκειται για το Ιστορικό Γυμνάσιο της Πόμπιας.

Τα τελευταία χρόνια, το κτιριακό συγκρότημα των Σχολείων, δεν έτυχε του απαιτουμένου ενδιαφέροντος συντηρήσεως και επισκευών.

Η έκθεση αυτοψίας αρμοδίου μηχανικού που ήλθε στο φως της δημοσιότητας επισημαίνει ανεπιθύμητες και επικίνδυνες καταστάσεις και σημαντικές ζημίες που επέβαλλαν την από μηνών εκκένωση του δευτέρου ορόφου του κτιρίου.

Πρόσφατα παρακολουθήσαμε τις συγκινητικές και απεγνωσμένες προσπάθειες των Διευθύνσεων του Γυμνασίου και Λυκείου, του Συλλόγου Γονέων, κ.α., για κινητοποίηση των αρμοδίων προς άμεση επισκευή του επικίνδυνου κτιρίου, και αποφυγή κινδύνο3ν για μαθητές, εκπαιδευτικούς, κλπ εργαζομένους.

Εμείς τα μέλη του Συλλόγου Φοιτησάντων στο Γυμνάσιο Πόμπιας που ιδρύθηκε το 1982 στην Αθήνα και αριθμεί πάνω από 250 μέλη καταγόμενα από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς και με κοινό γνώρισμα ότι είχαμε την τύχη να φοιτήσουμε σ αυτόν τον Ιστορικό Φάρο Εκπαίδευσης, με οδηγούς φωτισμένους καθηγητές, πραγματικούς δασκάλους γνώσης και ηθικής, παρακολουθούμε με ανησυχία την όλη κατάσταση. Σε πρόσφατη συνάντηση αρκετών « συμμαθητών »,επεκράτησε ανησυχία, απογοήτευση και αγανάκτηση. Διαμαρτυρόμαστε για την καθυστέρηση λήψεως των αναγκαίων μέτρων επισκευών του ετοιμόρροπου κτιρίου και παρακαλούμε για ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ, προς αποφυγή επικίνδυνων εξελίξεων από ενδεχόμενη κατάρρευση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος

Ουρανία Ρουτζεράκη – Πετροπούλου»

 

mesaralive.gr  03 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα