Ενημερωτική εκδήλωση στις Μοίρες για την Caretta Caretta.

mesaralive.gr  04 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Ενημερωτική εκδήλωση στις Μοίρες για την Caretta Caretta.

φωτο: mesaralive.gr

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρεια Κρήτης στις Μοίρες με θέμα «Εφαρμογή των μέτρων διαχείρισης των προστατευόμενων παραλιών ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta Caretta στον κόλπο της Μεσαράς».

Να σημειωθεί ότι η ίδια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στα  Χανιά.

Στις ενημερωτικές εκδηλώσεις όπου συμμετείχαν  εκπρόσωποι των Δήμων, των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, πολιτιστικοί σύλλογοι, επαγγελματίες,  και μέλη του Συλλόγου «Αρχέλων», συζητήθηκε το νομικό και θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των παράκτιων περιοχών ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta.

Στόχος των αναγκαίων μέτρων διαχείρισης που πρέπει να ληφθούν είναι η αρμονική συνύπαρξη των τοπικών χρήσεων με το φυσικό περιβάλλον με σκοπό την αειφόρο ανάπτυξη των περιοχών αυτών, και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας ενόψει και της νέας τουριστικής περιόδου.

Πληροφορίες για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Κρήτης, στα τμήματα: Περιβάλλοντος Δρ. Μ. Κανδηλογιαννάκη (2813 410123) και Τμ. Περιβάλλοντος-Υδροοικονομίας ΠΕ Χανίων Δρ. Ε. Αγγελογιαννάκη (28213 45813).

 

mesaralive.gr  04 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα