Ενημερωτική σύσκεψη στο Δημαρχείο για την  αγροτική απόβαση στην Αθήνα

mesaralive.gr  10 February, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Ενημερωτική σύσκεψη στο Δημαρχείο για την  αγροτική απόβαση στην Αθήνα

Φώτο: mesaralive

Ενημερωτική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Φαιστού, σχετικά με το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και τη συμμετοχή των αγροτών της Μεσαράς.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο Αγροτικός Σύλλογος Φαιστού, προκειμένου να ζητηθεί από τους προέδρους και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων της περιοχής η στήριξή τους και η ενημέρωση του κόσμου για την απόβαση στην Αθήνα. Παρόν στη σύσκεψη ήταν ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Νικολακάκης, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φαιστού,  πρόεδροι και μέλη Τοπικών Συμβουλίων. Την ενημέρωση των παριστάμενων ανέλαβε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φαιστού  κ. Γιώργος Ντισπυράκης και ο Γραμματέας της ΟΑΣΝΗ κ. Μανώλης Ζαχαριουδάκης οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήματα σχετικά με τα αιτήματα των αγροτών όπως αυτά έχουν διατυπωθεί πανελλαδικά. Επίσης έγινε ενημέρωση για το πώς μπορεί κανείς να συμμετέχει στο συλλαλητήριο οργανωμένα και να ταξιδέψει την  Πέμπτη το βράδυ με τις ναυτιλιακές εταιρίες και με την έκπτωση που προσφέρουν για τους αγρότες που θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

Να ενημερώσουν οι πρόεδροι

Την βοήθεια των προέδρων και των μελών των τοπικών συμβουλίων, ζήτησε ο κ. Γιώργος Ντισπυράκης τονίζοντας ότι είναι μεγάλης σημασίας η ενημέρωση που θα κάνουν οι πρόεδροι στα χωριά τους προκειμένου να υπάρχει μια δυναμική εκπροσώπηση από τη Μεσαρά στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Επίσης ενημέρωσε ότι  ήδη έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας και πραγματοποιούνται τόσο στο Τυμπάκι στον Αγροτικό Σύλλογο Φαιστού, όσο και στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσαράς στις Μοίρες. Επίσης ζητούμενο είναι  να υπάρξουν εγγραφές, ονόματα δηλαδή και να καταβάλλεται από τον κάθε ενδιαφερόμενο το ποσό των 20 ευρώ (πήγαινε – έλα) στην Αθήνα. Με αυτό τον τρόπο θα κοπούν τα εισιτήρια όλα μαζί και θα αποδοθούν στους αγρότες στο λιμάνι την Πέμπτη, ημέρα αναχώρησης. Επίσης τονίστηκε ότι αν κάποιος αποφασίσει να συμμετέχει στο συλλαλητήριο  την τελευταία στιγμή και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχει λύση αφού θα μπορεί να βρει τον εκπρόσωπο του Αγροτικού Συλλόγου Φαιστού στο λιμάνι για να κοπεί το εισιτήριο. Το καλύτερο βέβαια είναι να δηλωθούν ονόματα εκ των προτέρων για να μην υπάρξει και ταλαιπωρία. Ακόμα σε ερωτήσεις που τέθηκαν αν θα ταξιδέψουν τρακτέρ από την Κρήτη, η απάντηση ήταν αρνητική.

Στο πλευρό των αγροτών

Χαιρετίζοντας την σύσκεψη, ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης τόνισε ότι ο Δήμος στηρίζει τον αγώνα των αγροτών, ενημερώνοντας για το ψήφισμα που ήδη έχει εκδοθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού. «Παρά το φορτωμένο πρόγραμμα στο Δήμο θα καταφέρουμε να συμμετέχουμε  και στην Αθήνα στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο» είπε ο Δήμαρχος. Ο κ. Αρμουτάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εκπροσώπους των αγροτών διάφορα θέματα σχετικά με τον Πρωτογενή τομέα, να θέσει τα δικά του ερωτήματα για το φορολογικό και το ασφαλιστικό και να πάρει απαντήσεις.  Τελειώνοντας την τοποθέτησή του Δήμαρχος τόνισε «η μόνη ελπίδα είναι ο πρωτογενής τομέας, αν πληγεί περισσότερο έρχονται μαύρες μέρες».

 

mesaralive.gr  10 February, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα