Ενιαίο μέτωπο για να προστατευθεί το ελαιόλαδο

ekriti.gr  28 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Ενιαίο μέτωπο για να προστατευθεί το ελαιόλαδο

Ένα ενιαίο μέτωπο για την προώθηση και προάσπιση του χρυσού της Κρήτης, δημιουργούν οι παραγωγοί του νησιού, αλλά και οι Ενώσεις. 

Μετά από αρχική πρωτοβουλία του προέδρου της Ένωσης Ηρακλείου Σταύρου Γαβαλά, είναι η πρώτη φορά που οι Ενώσεις συνολικά κάθονται στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να θέσουν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με το ελαιόλαδο, αλλά και να προχωρήσουν σε μια συλλογική οργάνωση κινήσεων και διεκδικήσεων που θα αφορά σε ολόκληρη την Κρήτη. 

Στο πλαίσιο αυτών των κινήσεων οργάνωσης πραγματοποιήθηκε  συνάντηση στο Ρέθυμνο, η οποία ακολουθεί τις συναντήσεις και συσκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην ανατολική Κρήτη. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναζητήθηκαν οι προτάσεις εκείνες που μπορούν να ενισχύσουν την εξωστρέφεια του κρητικού ελαιολάδου, αλλά και να διασφαλίσουν την πώληση και εξαγωγή του ως ένα ανταγωνιστικό και κυρίως ιδιαίτερα ποιοτικό προϊόν. 

Δεδομένων των συνθηκών, αλλά και των προβλημάτων που προέκυψαν τη φετινή χρονιά λόγω του δάκου, τη σύσκεψη απασχόλησε και το θέμα της κατάλληλης οργάνωσης για τη δακοκτονία, αλλά και της γενικότερης αντιμετώπισης του φαινομένου προκειμένου να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα της προηγούμενης χρονιάς. 

Μετά τη συνάντηση στο Ρέθυμνο αναμένεται να πραγματοποιηθεί και συνάντηση στα Χανιά, με σκοπό να κλείσει ο κύκλος των διερευνητικών συναντήσεων και συζητήσεων και να προκύψει μία δέσμη θέσεων και προτάσεων. 

 

ekriti.gr  28 January, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ