Εντάσεις, συγκρούσεις και ... αποχωρήσεις στη σύσκεψη για τον καταυλισμό - Ανυποχώρητοι οι τσιγγάνοι

mesaralive.gr  10 August, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
Εντάσεις, συγκρούσεις και ... αποχωρήσεις στη σύσκεψη για τον καταυλισμό - Ανυποχώρητοι οι τσιγγάνοι

"Θα φύγουμε μόνο αν μας βρείτε χώρο κοντά στην πόλη... Δεν πάμε στον Αλμυρό μόνο κοντά στην πόλη!"

Με στόχο να βρεθεί μια κοινώς αποδεκτή λύση σχετικά με τη μετεγκατάσταση του καταυλισμού από τα Δυο Αοράκια της Νέας Αλικαρνασσού, κάθισαν, την Τρίτη, στο ίδιο τραπέζι εκπρόσωποι του δήμου Ηρακλείου και αντιπροσωπεία των τσιγγάνων. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Λότζια, εν μέσω εντάσεων και διαξιφισμών. 

"Θα φύγουμε μόνο αν μας βρείτε χώρο κοντά στην πόλη... Δεν πάμε στον Αλμυρό μόνο κοντά στην πόλη!"  ξεκαθάρισαν από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των τσιγγάνων που φέρονται ανυποχώρητοι αναφορικά με το σημείο της μετεγκατάστασης του καταυλισμού με τη συζήτηση να διεξάγεται, νωρίτερα, μέσα σε κλίμα έντασης ενώ δεν έλειψαν και οι ... αποχωρήσεις. 

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, η Αντιδήμαρχος Δημοτικής περιουσίας Στέλλα Αρχοντάκη, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Κ. Βαρδαβάς, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Ρασούλης καθώς επίσης και οι κκ. Σισαμάκης, Λυγερός, Κασαπάκης και Αμανατίδου ως μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής που έχει συσταθεί για το θέμα.

Ωστόσο, εξαιτίας των έντονων διαφωνιών, αποχώρησαν οι κκ. Κασαπάκης και Σισαμάκης, με τον πρώτο να επιστρέφει στο τραπέζι της συζήτησης.

Βασικός στόχος της Δημοτικής αρχής είναι η αξιοποίηση του οικοπέδου που έχει καταπατηθεί εδώ και δεκαετίες, καθώς είναι ήδη μισθωμένο από τον πρώην δήμο Ν. Αλικαρνασσού επειδή όμως δεν έχει γίνει η επένδυση  ο Δήμος Ηρακλείου χάνει πολλά χρήματα που θα έμπαιναν  στα ταμεία του.

 

cretalive.gr

 

mesaralive.gr  10 August, 2016 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα