Ένταση για την πιάτσα των ταξί: Τι λύση δόθηκε;

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης  16 January, 2018 ΚΟΣΜΟΣ
Ένταση για την πιάτσα των ταξί: Τι λύση δόθηκε;

Σκηνές απείρου κάλλους απόψε στο Δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, με επίκεντρο τις κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο λόγω των εκτελούμενων εργασιών ανάπλασης και δή τη πιάτσα των ταξί επί της πλατείας Κορνάρου.

Μετά από αντιπαραθέσεις, εντάσεις και ένα σκηνικό διχασμού και ένταξης μεταξύ συγκεντρωμένων ταξιτζήδων και του προέδρου του Συλλόγου ιδιοκτητών Ταξί και αφού χρειάστηκε η προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης για να ηρεμήσουν τα πνεύματα βρέθηκε Σολομώντεια λύση για τη πιάτσα.

Με βάση λοιπόν την επιτόπου τροποποίηση της εισήγησης της δημοτικής αρχής που έγινε κατά την ολιγόωρη διακοπή της επεισοδιακής συνεδρίασης, θα δημιουργηθεί προσωρινά νέα πιάτσα ταξί στην Μαυρολένης αλλά ταυτόχρονα θα διατηρηθεί η μισή περίπου σημερινή πιάτσα στη Κορνάρου, με το υπόλοιπο μισό κομμάτι να αξιοποιείται για την τροφοδοσία των καταστημάτων.

Η τελική απόφαση διαφέρει άρδην από την αρχική εισήγηση που παρουσίασε ο κ. Αναστασάκης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η αρχική εισήγηση, με την οποία εμφανίστηκε σύμφωνος ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών ταξί Στέφανος Σμυρνιωτάκης, προέβλεπε τη μεταφορά των ταξί από τη Κορνάρου στη Μαυρολένης, συν 1 θέση ακόμα στάθμευσης ταξί στη συμβολή της Μαυρολένης με την οδό Βιάννου.

 

"Απόβαση" στη συνεδρίαση

Κάθετα αντίθετοι εμφανίστηκαν ωστόσο ταξιτζήδες που προχώρησαν σε ''απόβαση'' στη συνεδρίαση. Οι διαμαρτυρόμενοι έκαναν λόγο για λάθος σχεδιασμό της δημοτικής αρχής. Είπαν πως ο τοπικός Σύλλογος είναι αντίθετος και πως το ''ναι'' του προέδρου ήταν προσωπικό και διαμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να φύγουν από τη σημερινή πιάτσα.

Μετά τις σφοδρές διαμαρτυρίες και εν μέσω εκρηκτικής ατμόσφαιρας που οδήγησε και στη προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης από τον πρόεδρο του σώματος Γρηγόρη Πασπάτη, τελικά η δημοτική αρχή κατέληξε στη Σολομώντεια λύση, με τη διπλή πιάτσα (σε Μαυρολένης και κατά το ήμιση στη Κορνάρου).

Επίσης ο εισηγητής αντιδήμαρχος κ. Αναστασάκης πήρε πίσω την αρχική πρόβλεψη για την 1 θέση ταξί στην συμβολή Μαυρολένης - Βιάννου, αναγνωρίζοντας ως δίκαιες τις παρατηρήσεις - αντιδράσεις της παράταξης Λυγερού για το συγκεκριμένο σημείο. Μάλιστα ο κ. Αναστασάκης παραδέχτηκε ότι δεν ενθυμόταν πως είχε βάλει πρόβλεψη για τη 1 θέση στη Βιάννου!

 

Όλοι ικανοποιημένοι

Η τελική συμβιβαστική λύση για τα ταξί στη περιοχή της Κορνάρου που πέρασε ομόθυμα από το Δημοτικό Συμβούλιο άφησε τους πάντες ικανοποιημένους, εκτονώνοντας και την έκρυθμη κατάσταση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Βεβαίως και μόνο το γεγονός ότι φτάσαμε στα χθεσινά παρατράγουδα, στην διακοπή της συνεδρίασης και στην αλλαγή πλάνων με τη λήψη συμβιβαστικής λύσης εκθέτει πολιτικά τη δημοτική αρχή αφού καταδεικνύει ότι δεν έγινε όπως θα έπρεπε σωστή διαβούλευση μεταξύ Λότζια και του τοπικού κλάδου των ταξί...

 

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

neakriti.gr

 

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης  16 January, 2018 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα