Ένταση και φωτιές στο λιμάνι - “Όμηροι ” Λαμπρινός και Αρναουτάκης!

  09 December, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑ
Ένταση και φωτιές στο λιμάνι - “Όμηροι ” Λαμπρινός και Αρναουτάκης!

Φώτο-Βίντεο: cretalive.gr

Aγρότες vs ναυτικών - Τραυματίστηκε ο λιμενάρχης

Ένταση προκλήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου ,το απόγευμα, όταν αγρότες από την Ιεράπετρα και την Σητεία παραβίασαν την πύλη και μπήκαν στο λιμάνι με άγριες διαθέσεις υπό το φόβο της καταστροφής των προϊόντων τους λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.

Οι αγρότες κινήθηκαν προς το πλοίο των Blue Star Ferries και εκτόξευσαν φωτοβολίδες στο σημείο που ήταν συγκεντρωμένοι οι ναυτικοί και περιπολούσαν την απεργία τους.

"Αίσχος" , φώναζαν οι εξαγριωμένοι αγρότες. Με αντλίες νερού επιτέθηκαν στους Κρητικούς οι απεργοί ναυτικοί.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε απόπειρα να ρίξουν  άνθρωπο στο λιμάνι ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα τι ακριβώς συνέβη.

Το πλοίο απομακρύνθηκε από το λιμάνι  και  σύμφωνα με τον ΑLPHA , o καπετάνιος του πλοίου βλέποντας τους αγρότες να κινούνται απειλητικά έβαλε μπρος τις μηχανές και "έσπασε" το σκοινί από τον κάβο γεγονός που τους εξαγρίωσε τους  λόγω του κινδύνου που είχε  αυτή η ενέργεια για όσους ήταν κοντά.

Στη συνέχεια, οι αγρότες έβαλαν φωτιά στα γραφεία της ΑΝΕΚ στο λιμάνι. 

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα Πυροσβεστικά οχήματα για να σβήσουν τις φλόγες ενώ εκρήξεις ηχούν μέσα από το φλεγόμενο κτίριο.

"Ομηροι" των αγροτών κρατούνται ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και  ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός , που έσπευσαν στο λιμάνι του Ηρακλείου προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο αγροτικό ζήτημα.

Την ίδια ώρα που τους έλεγαν εκκενώσαμε  το λιμάνι για να γυρίσει , το πλοίο είχε ήδη απομακρυνθεί.

Διακριτική η παρουσία των επικεφαλής της ΕΛΑΣ στην Κρήτη, την ώρα των επεισοδίων.

Σε απόσταση 50 μέτρων ο στρατηγός ΕΛΑΣ Ανδρέας Δασκαλάκης, ο ταξίαρχος Κώστας Λαγουδάκης και ο αστυνομικός διευθυντής Μιχάλης Βισκαδούρος.

 

 

Τραυματίστηκε ο λιμενάρχης 

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και της έντασης, τραυματίστηκε ελαφρά ο λιμενάρχης κ. Σαιτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαιτάκης χτύπησε σε μία πόρτα.

Στο σημείο έσπευσε το  ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει ωστόσο λόγω του στενού κλοιού των αγροτών και της γενικευμένης αναταραχής η διέλευση του ασθενοφόρου παρεμποδίστηκε και δεν κατέστη εφικτή η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια οι αγρότες τον περικύκλωσαν και ζητούσαν να επιστρέψει το πλοίο ώστε να φορτώσουν τις νταλίκες.

 

cretalive.gr

 

  09 December, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑ