Ενταση και πάλι στο Πάρκο Γεωργιάδη- Δεν επιτρέπουν την είσοδο στον εργολάβο

cretalive.gr  08 November, 2018 ΑΡΘΡΑ
Ενταση και πάλι στο Πάρκο Γεωργιάδη- Δεν επιτρέπουν την είσοδο στον εργολάβο

Ένταση και πάλι στο Πάρκο Γεωργιάδη, όπου από νωρίς βρίσκεται ο εργολάβος της ανάπλασης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης και η Γενική Γραμματέας του δήμου Ηρακλείου, Ευγενία Στυλιανού, επιδιώκοντας να έρθουν σε μια συνεννόηση με τις "Φυλές του Πάρκου", μετά και την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων από το Δικαστήριο.

Περίπου 30 άτομα έχουν αποκλείσει την είσοδο στο Πάρκο από την πλευρά της Λ. Δημοκρατίας, αγνοώντας την απόφαση της Δικαιοσύνης - στην οποία εκπρόσωποι των "Φυλών" προσέφυγαν και  εμποδίζουν τα μηχανήματα να εισέλθουν στο χώρο και δηλώνοντας ότι δε θα επιτρέψουν σε κανένα την είσοδο, μέχρι τις 11.00, οπότε αναμένεται γενική συνέλευση.

Ο Γ.Αναστασάκης επέδωσε εξώδικο προς τους διαφωνούντες και τους ζήτησε να επιτρέψουν την είσοδο στον εργολάβο για να κάνει τη δουλειά του ως την ώρα που θα γίνει η γενική συνέλευση, για να συζητήσουν κατόπιν.

Οι συγκεντρωμένοι είναι ανένδοτοι και συνεχίζουν τις συζητήσεις τόσο με τον αντιδήμαρχο και τη Γραμματέα του δήμου όσο και με τον εργολάβο, με την πλευρά της Λότζια να είναι αποφασισμένη να ξεκινήσει το έργο σήμερα, όπως έχει ανακοινωθεί και έχοντας στήριγμα και τη δικαστική απόφαση.

"Αν δεν μπει ο εργολάβος, θα πάρει 100 χιλιάδες ευρώ αποζημίωση", είπε η κ.Στυλιανού, απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους και προσθέτοντας: "Αυτά τα χρήματα που θα χαθούν θα τα ζητήσω από εσάς"!

"Έχω παράβαση καθήκοντος, σου έδωσα ένα έγγραφο που δεν όφειλα να σου δώσω", είπε η κ.Στυλιανού στον εκπρόσωπο των "Φυλών", και πρόσθεσε ότι θα μπει μπροστά μαζί με τον εργολάβο ... "κι ας με δείρετε". 

Στις 08.30 έφθασαν άνδρες των ΜΑΤ, αφού ζητήθηκε ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων που ήδη βρίσκονταν στο χώρο.

 

Οι "Φυλές" ζητούν μια μέρα παράταση, για να μελετήσουν το έγγραφο που τους έδωσε ο Δήμος, ενώ παράλληλα καυτηριάζουν την ισχυρή αστυνομική παρουσία. Το θέμα συζητούν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων με δυο εκπροσώπους των "Φυλών", ενώ εν τω μεταξύ "ανθρώπινη αλυσίδα" έχουν σχηματίσει τα μέλη των "Φυλών του Πάρκου", αποκλείοντας την είσοδο των μηχανημάτων.

Οι "Φυλές του Πάρκου" πο μέσω των "26" προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη με ασφαλιστικά μέτρα και τώρα δεν αναγνωρίζουν την απόφαση, ζητούν από το δήμο "νομιμοποίηση" για την έναρξη του έργου, αναζητώντας τους "450" που κατέθεσαν παρέμβαση υπέρ της ανάπλασης.

"Προχωράμε με τη νομιμοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου και τη δικαστική απόφαση. Την κατάσταση αυτή εσείς τη δημιουργήσατε", απάντησε η κ.Στυλιανού

cretalive.gr

 

cretalive.gr  08 November, 2018 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα