Έντονη αντίδραση για τον αρχικό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ στο Αμάρι

mesaralive.gr  17 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Έντονη αντίδραση για τον αρχικό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ στο Αμάρι

Φώτο: mesaralive

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρίου κατά τη συνεδρίαση της 11-12-2015 διαμαρτυρήθηκε έντονα για τον αρχικό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ που προέβλεπε την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος και ομόφωνα εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σε μια περίοδο που θεωρούμε αναγκαία την υψηλή αστυνόμευση στην περιοχή μας, η σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση αντί να περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση των Αστυνομικών δυνάμεων στο δήμο μας, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την κατάργηση και του μοναδικού Αστυνομικού Τμήματος. 

Η μεγάλη και ορεινή εδαφική περιφέρεια του Δήμου μας σε συνάρτηση με το κακό οδικό δίκτυο, τις είκοσι έξι (26) Τοπικές Κοινότητες με τους σαράντα δύο (42) οικισμούς και η συνεχώς αυξανόμενη παραβατικότητα, δημιουργούν την ανάγκη άμεσης και αποτελεσματικής αστυνόμευσης. 

Στις 3 Δεκέμβρη στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου περιμέναμε από την πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος  να ακούσουμε για τολμηρή-πραγματική αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ που θα έδινε την δυνατότητα της συνεχούς παρουσίας επί 24ωρο πλήρως επανδρωμένου περιπολικού εντός των ορίων του δήμου μας. Είναι άλλωστε τοις πάσι γνωστό ότι το αίσθημα ασφάλειας  των πολιτών  είναι αλληλένδετο με την εμφανή ένστολη αστυνόμευση, η οποία  αποτελεί συγχρόνως και τον καλύτερο τρόπο πρόληψης της εγκληματικότητας.

Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε στο πλαίσιο αναδιάταξης –αναδιοργάνωσης των  υπηρεσιών της  ΕΛ.ΑΣ για δήθεν καλύτερη αστυνόμευση τον αρχικό σχεδιασμό που προέβλεπε την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, καθώς  θα είμαστε ο  μοναδικός Καλλικρατικός Δήμος στην Κρήτη χωρίς αστυνομική υπηρεσία.  

Εκφράζοντας το σύνολο των κατοίκων του Δήμου μας, ζητούμε όχι μόνο την άρση της κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος, αλλά και την εφαρμογή ενός  ολοκληρωμένου σχεδίου συνεχούς αστυνόμευσης της περιοχής, καθώς τα τελευταία χρόνια αυξάνονται τα φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς, κάτι που επανειλημμένα και με άλλα ψηφίσματα  έχουμε αναδείξει.

Κατά την διαβούλευση  η πολιτική και  φυσική ηγεσία του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ πείστηκαν για την αναγκαιότητα παραμονής του Αστυνομικού Τμήματος στο δήμο μας. Περιμένουμε λοιπόν η προφορική δέσμευση  που έδωσαν στον δήμαρχο Αμαρίου να γίνει πράξη.

 

mesaralive.gr  17 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα