Εντονη η μετασεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη το τελευταίο διάστημα

114 μετασεισμοί μετά τις ισχυρές δονήσεις στα ανατολικά της Κρήτης!
Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά 114 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί στην Κρήτη μετά τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις 5,1 και 5,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σητείας και "ταρακούνησαν" την Ανατολική Κρήτη.
Σύμφωνα με τον διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμο Χουλιάρα, «η σεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε ύφεση με 114 μικρότερες σεισμικές δονήσεις να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής. Η στατική ανάλυση δείχνει φυσιολογική φθίνουσα πορεία στον αριθμό των σεισμών και στα μεγέθη τους, ωστόσο συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το φαινόμενο».
Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας ο εγκέλαδος «χτύπησε» με 5,1 Ρίχτερ ενώ περίπου τέσσερις ώρες αργότερα είχαμε νέο ισχυρό σεισμό 5,2 Ρίχτερ. Τότε ο κ. Χουλιάρας είχε επισημάνει ότι: «Πρόκειται για επιφανειακό σεισμό. Είναι σε θαλάσσια περιοχή και δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα. Η περιοχή είναι υψηλής σεισμικότητας και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου».
Η ανάρτηση του κ. Χουλιάρα στο Facebook
Δείτε επίσης
- Η Μοσάντ επιβεβαιώνει ότι ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός
- Πυρκαγιά στην περιοχή της Καρκαδιώτισσας
- Από τον Ιούνιο έχουν ξεσπάσει 1.050 φωτιές στην Ελλάδα - Δεκάδες τα αυτόφωρα
- Ερντογάν: «Άτοπη και δίχως νόημα η ανησυχία της Ελλάδας για τα βήματα που κάνουμε στην άμυνα»
- Πισίνες σε τουριστικά καταλύματα: Τι απαιτείται για τη λειτουργία τους, έλεγχοι και πρόστιμα
Σχετικά άρθρα
- Οργανωμένο: Έφερναν χιλιάδες σφαίρες από την Αλβανία στην Κρήτη μέσα σε ειδική κρύπτη
- Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Κυριακή σε όλη την Κρήτη- πού απαγορεύεται ακόμα και η διέλευση
- Κρήτη: Αύξηση στα περιστατικά βίας κατά παιδιών-γυναικών το πρώτο τρίμηνο του 2025
- Ο «χάρτης» του ΕΝΦΙΑ - Τι δείχνουν τα στοιχεία για Κρήτη
- Αφρικανική σκόνη και γύρη στην ατμόσφαιρα