Εντονη η μετασεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη το τελευταίο διάστημα

114 μετασεισμοί μετά τις ισχυρές δονήσεις στα ανατολικά της Κρήτης!
Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά 114 μετασεισμοί έχουν καταγραφεί στην Κρήτη μετά τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις 5,1 και 5,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σητείας και "ταρακούνησαν" την Ανατολική Κρήτη.
Σύμφωνα με τον διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμο Χουλιάρα, «η σεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε ύφεση με 114 μικρότερες σεισμικές δονήσεις να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής. Η στατική ανάλυση δείχνει φυσιολογική φθίνουσα πορεία στον αριθμό των σεισμών και στα μεγέθη τους, ωστόσο συνεχίζουμε να παρακολουθούμε το φαινόμενο».
Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας ο εγκέλαδος «χτύπησε» με 5,1 Ρίχτερ ενώ περίπου τέσσερις ώρες αργότερα είχαμε νέο ισχυρό σεισμό 5,2 Ρίχτερ. Τότε ο κ. Χουλιάρας είχε επισημάνει ότι: «Πρόκειται για επιφανειακό σεισμό. Είναι σε θαλάσσια περιοχή και δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα. Η περιοχή είναι υψηλής σεισμικότητας και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου».
Η ανάρτηση του κ. Χουλιάρα στο Facebook
Δείτε επίσης
- Σχολικές εκδρομές: νέα ρύθμιση - υπεύθυνοι οι γονείς για τα αντικείμενα που μεταφέρουν οι μαθητές
- Πολιτική και ιδεολογική σύγκρουση για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
- Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι γλιτώνουν το «πέναλτι» 22%, ποιοι κερδίζουν έξτρα έκπτωση φόρου
- ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Μεσαράς σήμερα Τρίτη 14 Οκτωβρίου
- 24ωρη απεργία: Δεμένα τα πλοία, ποιοι συμμετέχουν
Σχετικά άρθρα
- Περιοχές NATURA 2000: εγκρίθηκαν οι μελέτες- μεγάλη κάλυψη της Μεσαράς
- Κρήτη: στην πρώτη πεντάδα στη μη χρήση κράνους ανάμεσα στις Περιφέρειες της χώρας
- Οργανωμένο: Έφερναν χιλιάδες σφαίρες από την Αλβανία στην Κρήτη μέσα σε ειδική κρύπτη
- Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Κυριακή σε όλη την Κρήτη- πού απαγορεύεται ακόμα και η διέλευση
- Κρήτη: Αύξηση στα περιστατικά βίας κατά παιδιών-γυναικών το πρώτο τρίμηνο του 2025