Ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία της caretta-caretta

mesaralive.gr  09 May, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία της caretta-caretta

Την Τετάρτη 04.05.2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στην αίθουσα του Δ.Σ. του Δήμου Φαιστού, με την ευκαιρία της έναρξης της περιόδου ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας caretta-caretta,η οποία έχει διάρκεια από το Μάϊο έως και τον Οκτώβριο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δ/νσης περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τον Αρχέλωνα και το Δήμο Φαιστού.

Η συνάντηση είχε στόχο την προετοιμασία για την προστασία του απειλούμενου είδους, καθώς και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης σχετικών δράσεων από το Ε.Σ.Π.Α.

Από την πλευρά του Δήμου εκφράστηκε η βούληση για συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και όλους τους αρμόδιους φορείς, Δημόσιους & Ιδιωτικούς αναφορικά με τα διαχειριστικά μέτρα και τις τεχνικές παρεμβάσεις, για να υλοποιηθούν από το Δήμο Φαιστού με σκοπό την προστασία της θαλάσσιας  χελώνας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος του Δήμου Φαιστού  κ. Αρμουτάκης Γεώργιος, εκπρόσωποι του Δήμου Φαιστού, της Περιφέρειας Κρήτης ,του Αρχέλωνα, του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας.  

 

mesaralive.gr  09 May, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ