Ένωση Μεσαράς: Τα ερωτήματα του Γρ. Μουλιανάκη

  03 August, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Ένωση Μεσαράς: Τα ερωτήματα του Γρ. Μουλιανάκη

Επανέρχεται στα όσα διαδραματίζονται στην "πολύπαθη" όπως αναφέρει Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσαράς ο πρώην πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. Γρηγόρης Μουλιανάκης, αυτή την φορά, θέτοντας ερωτήματα και ζητώντας να "ξεκαθαρίσει το τοπίο". 

Ειδικότερα ο κ. Μουλιανάκης αναφέρει:

"Το τελευταίο χρονικό διάστημα διαδραματίζονται διάφορα γεγονότα που ταλανίζουν την πολυπαθή Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσαράς (Ε.Α.Σ. ΜΕΣΣΑΡΑΣ). Παρ' όλα αυτά οι εμπλεκόμενοι δε βλέπουν τα πραγματικά προβλήματα, που υπάρχουν, αλλά απομακρύνονται από τη λύση των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν.

   Πρόσφατα, κοινοποιήθηκε στην  Ε.Α.Σ. ΜΕΣΣΑΡΑΣ από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) πόρισμα της έκθεσης φορολογικού ελέγχου Φ.Π.Α., που διενεργήθηκε από τη Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου, μετά από αίτηση επιστροφής Φ.Π.Α., του Συνεταιρισμού, αξίας 90.402,32 ευρώ.

   Τα ερωτήματα είναι τα εξής:

Πως αποφασίστηκε να γίνει αυτή η αίτηση  επιστροφής Φ.Π.Α.;
Με ποια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και ποια εξουσιοδότηση ορίστηκε υπεύθυνος και ποιος εισέπραξε από την Εφορία το ποσό αυτό; 

(Να δοθούν όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα χωρίς να αλλοιωθούν τα πραγματικά δεδομένα στα Πρακτικά του Συνεταιρισμού

Που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα;

  Για να προκύψει ένα τέτοιο ποσό προς επιστροφή στο ταμείο του Συνεταιρισμού, είναι προφανές ότι υπήρχαν κάποιες δραστηριότητες.

          Εδώ πρέπει να απαντηθούν τα ερωτήματα:

Πως προκύπτουν συναλλαγές, τόσο μεγάλης αξίας, αφού ουσιαστικά, ο Συνεταιρισμός δεν έχει δραστηριότητα άλλη, εκτός από τις ΟΣΔΕ  και το Κτηματολόγιο και οι πραγματικές συναλλαγές δεν μπορούν να φτάσουν ένα τέτοιο ποσό.
 Από ποιους και με ποια εντολή εκδίδονται τα παραστατικά;

   Να σημειωθεί ότι ο έλεγχος από την Εφορία δεν έχει τελειώσει, είναι “Μερικός” και συνεχίζεται.

   Εφόσον από τον έλεγχο αυτό προκύψουν και άλλες οικονομικές εκκρεμότητες, καθώς ήδη  έχει επιβληθεί πρόστιμο περίπου 260.000 ευρώ, που επιβαρύνει κι άλλο, τον ήδη οικονομικά κλωνισμένο Συνεταιρισμό, πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν.

   Τέλος, να αναρωτηθούμε όλοι εδώ στη Μεσσαρά, τι είναι αυτό που συμβαίνει και στη θέση του Προέδρου του Συνεταιρισμού υπάρχουν συνεχείς μεταβολές.

Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι από το έτος 2019 και μετά, έχουν θητεύσει τέσσερις διαφορετικοί Πρόεδροι.  

   Ας απαντηθούν τα ερωτήματα:

Τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτές τις συχνές αλλαγές των Προέδρων;
Ποιοι κινούν τα νήματα πίσω από ολά αυτά τα γεγονότα;

   Οφείλουμε όλοι να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο για ότι συμβαίνει και δηλώνω ως πρώην Πρόεδρος του Συνεταιρισμού ότι ανεξάρτητα ποιοι θα είναι απέναντί μου, όλα θα βγουν στο φως".

 

  03 August, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ