Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ.Φαιστου: ΟΧΙ στην ενεργοποίηση στρατιωτικού αεροδρομίου στο Τυμπάκι

mesaralive.gr  13 October, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ.Φαιστου: ΟΧΙ στην ενεργοποίηση στρατιωτικού αεροδρομίου στο Τυμπάκι

Αντιδράσεων συνέχεια με μια ακόμα ανακοίνωση

Την πλήρη αντίθεση της στο ενδεχόμενο ενεργοποίησης του στρατιωτικου αεροδρομίου στο Τυμπακι έξεφρασε με επίσημη ανακοίνωση της η Ενωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Φαιστού επισημαίνοντας πως μια τέτοια εξέλιξη βάζει την περιοχή στο "στοχαστρο" και δεν εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας .

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δ. Φαιστού εκφράζει την αντίθεσή της στην ενεργοποίηση του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Τυμπάκι είτε από τον FRONTEX, που είναι μηχανισμός καταστολής στα θύματα των πολέμων των ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, είτε από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ και καλεί τους γονείς να καταδικάσουν την εξέλιξη αυτή. 

Η ενεργοποίηση του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Τυμπάκι, είτε από την ΕΕ είτε από ΝΑΤΟ, μόνο ανασφάλεια μας δημιουργεί. Επιπλέον,  δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής μας. Αντίθετα, θα είναι τεράστια η ζημιά για τον λαό της περιοχής και τη νεολαία, για τους μικρούς αγρότες.

Αν πραγματικά ενδιαφέρονταν για την «ανάπτυξη» της περιοχής, ας σκέπτονταν την αξιοποίηση του αεροδρομίου στο Τυμπάκι για μεταφορά ευπαθών αγροτικών προϊόντων, τον δρόμο Μεσαρά- Ηράκλειο, τις υποστελεχωμένες δομές υγείας, τα προβλήματα στην εκπαίδευση και τόσα άλλα. Την «ανάπτυξή» τους  την πληρώνουμε με τους κομμένους μισθούς και συντάξεις και τους δυσβάσταχτους φόρους, ας μην την πληρώσουμε και με την πολεμική στοχοποίηση της περιοχής μας με απρόβλεπτες συνέπειες. 

Η ενεργοποίηση του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Τυμπάκι, (FRONTEX ή ΝΑΤΟ), δεν είναι άσχετη με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή για τις οποίες ως Ένωση Γονέων Μαθητών Φαιστού εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας. Η όξυνση των ανταγωνισμών μόνο δεινά μπορεί να φέρει στους λαούς με φτώχεια, δυστυχία, πολέμους, σκοτωμούς και προσφυγιά. Αυτό δείχνει η ιστορική εμπειρία. Σ’ αυτούς τους ανταγωνισμούς η χώρα μπλέκεται ολοένα και περισσότερο για τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων. 

Τη στιγμή που στα σχολεία υπάρχουν μια σειρά σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, σε υποδομές, σε υλικά, που η λαϊκή οικογένεια πληρώνει «χρυσάφι» τη μόρφωση των παιδιών της, η χώρα μας, με βάση και την έκθεση του ΝΑΤΟ για το 2017, βρίσκεται στη 2η θέση ανάμεσα στις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ, μετά τις ΗΠΑ, δίνοντας το 2,36% του ΑΕΠ της - πάνω από 4 δισ. ευρώ - για τις ανάγκες του, διατηρώντας 14 στρατιωτικές αποστολές σε όλο τον κόσμο και συμφωνώντας σε όλες τις αντιδραστικές και επικίνδυνες για τους λαούς αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να καταδικάσουν την ενεργοποίηση του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Τυμπάκι είτε από τον FRONTEX είτε από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. "

 

mesaralive.gr  13 October, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ