Επανέναρξη της δίκης για το θάνατο του 11μηνου βρέφους

  07 May, 2019 ΑΡΘΡΑ
Επανέναρξη της δίκης για το θάνατο του 11μηνου βρέφους

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου του 11μηνου βρέφους, της οικογένειας Κοσμαδάκη, στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Ανατολικής Κρήτης.

Στο εδώλιο κάθεται ο παιδοχειρουργός που είχε αναλάβει την χειρουργική επέμβαση του άτυχου αγοριού.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε την Δευτέρα 1 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη ημέρα της εκδίκασης της υπόθεσης κατέθεσαν οι γονείς αλλά και οι γιαγιάδες του άτυχου αγοριού ενώ την δεύτερη ημέρα κατέθεσαν οι παιδοχειρουργοί και αναισθησιολόγοι που είχαν επιμεληθεί την τρίτη χειρουργική επέμβαση του 11μηνου βρέφους.

Στη συνέχεια το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για σήμερα Τρίτη 7 Μαΐου.

Μάλιστα, οι καταθέσεις έγιναν σε έντονο συγκινησιακό κλίμα εξηγώντας στο δικαστήριο τα όσα βίωσαν μέσα στο νοσοκομείο από την ημέρα που το παιδί μπήκε στο χειρουργείο για την αντιμετώπιση βουβωνοκήλης – μία επέμβαση ρουτίνας – μέχρι και την ημέρα που άφησε την τελευταία του πνοή.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο παιδοχειρουργος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή για ανθρωποκτονία από αμέλεια, όπως είχε προκύψει από την ακροαματική διαδικασία.

Το ιστορικό της τραγωδίας

Όλα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 2012 όταν το 11μηνο βρέφος διαγνώστηκε με πρόβλημα βουβωνοκήλης και χρειαζόταν άμεσα χειρουργική επέμβαση.

Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε στο ΠΑΓΝΗ ωστόσο η μετεγχειρητική του κατάσταση δεν εξελισσόταν ομαλά με αποτέλεσμα να χρειαστεί και δεύτερη επέμβαση μέσα σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα το Σάββατο 3 Νοεμβρίου.

Λίγες ώρες μετά το τέλος της επέμβασης παρατηρήθηκαν εκ νέου προβλήματα με αποτέλεσμα το πρωί της Κυριακής 4 Νοεμβρίου το 11μηνο αγοράκι να ξαναμπεί στο χειρουργείο και στη συνέχεια να μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Μέσα σε λίγες ώρες και συγκεκριμένα στις 11 το βράδυ της Κυριακής το μικρό αγγελούδι άφησε την τελευταία του πνοή.

Αμέσως διατάχθηκε νεκροψία – νεκροτομή την οποία διενέργησε ο αείμνηστος Μανόλης Μιχαλοδημητράκης ο οποίος κατά την ανακοίνωση του πορίσματος ήταν… καταπέλτης λέγοντας πως ο θάνατος του βρέφους οφείλεται σε ιατρικό λάθος.

«Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία έχει προηγηθεί ιατρικό λάθος. Το βρέφος πέθανε από νέκρωση εντέρου (περιτονίτιδα) μετά από χειρουργική επέμβαση», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.

 

  07 May, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα