Επεκτείνει το Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού η Περιφέρεια

  25 April, 2020 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Επεκτείνει το Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού η Περιφέρεια

Η Περιφέρεια Κρήτης υλοποιεί για δεύτερη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού «The Tipping Point». Φέτος, το πρόγραμμα προσφέρεται σε όλα τα Δημόσια Λύκεια της Περιφέρειας Κρήτης (106 ΓΕΛ & ΕΠΑΛ) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

 

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση μαθητών σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού στη σύγχρονη ψηφιακή πραγματικότητα, καθώς και η ενίσχυση των δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων. Το πρόγραμμα στηρίζεται στην επικοινωνία - τηλεδιάσκεψη, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μαθητών και εκπαιδευτικών με επαγγελματίες-πρότυπα (σε τομέα που επιλέγουν οι μαθητές) και ακαδημαϊκούς παγκόσμιας εμβέλειας (όλων των εθνοτήτων) οι οποίοι λειτουργούν ως μέντορες. Συνδυάζει ψηφιακό γραμματισμό, κοινωνικοποίηση των νέων, "mentoring", βιωματική μάθηση, ενθαρρύνει τους νέους ανθρώπους να αναπτυχθούν, βοηθάει τους μαθητές να προσανατολιστούν επαγγελματικά, τους δίνει τη δυνατότητα να εμπεδώσουν την ισότητα ευκαιριών στην ενημέρωση και τη δημοκρατία. 

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, λόγω πανδημίας, η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να προσφέρει το πρόγραμμα στους μαθητές σε συνεργασία με την ομάδα του «The Tipping Point». 

Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Έφη Κουτεντάκη συνομίλησε με εκπαιδευτικό και μαθητές του ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχαν τα παιδιά με μέντορα νευροβιολόγο και θέμα τη «Διαχείριση του άγχους σε καιρό πανδημίας».

Η κα Κουτεντάκη συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες για το ζήλο και την προσπάθειά τους να συνεχίζουν τη σχολική τους δραστηριότητα εν μέσω πανδημίας και συμβούλεψε τους υποψήφιους να φροντίζουν συνεχώς τη σωματική τους υγεία και την ψυχική τους ηρεμία. Θυμήθηκε τα δικά της σχολικά χρόνια και τόνισε πόσο σημαντικό είναι να μπορούν οι μαθητές να προσανατολίζονται έγκαιρα και σωστά στην ακαδημαϊκή τους πορεία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «…Τα όνειρα δεν σταματούν μπροστά σε καμμιά δυσκολία και η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει πάντα τους νέους για να μπορούν να τα πραγματοποιήσουν.»

 

  25 April, 2020 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ