Επέστρεψε η αποστολή των Σαμαρειτών από τη Μυτιλήνη

mesaralive.gr  03 April, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Επέστρεψε η αποστολή των Σαμαρειτών από τη Μυτιλήνη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εβδομαδιαία αποστολή του τμήματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Μυτιλήνη. Στην αποστολή αυτή συμμετείχε ο εθελοντής Σαμαρείτης κ. Φουντουλάκης Κώστας ο οποίος πήγε στο νησί για τέταρτη φορά!

Να σημειώσουμε ότι ίδιος έχει αντιπροσωπεύσει εκεί το τμήμα Μοιρών συνολικά για 7 εβδομάδες κάνοντας πράξη τις θεμελιώδεις αρχές του Ερυθρού Σταυρού, μα πάνω από όλα την αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Επέστρεψε το περασμένο Σάββατο 1-4-2017 φέρνοντας μαζί του δύσκολες εικόνες, αναμνήσεις με ανθρώπινο πόνο και αμέτρητα γιατί.

Οι αποστολές

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μετά την έξαρση του μεταναστευτικού φαινομένου τα τελευταία χρόνια  και θέλοντας να συμβάλει ενεργά στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, οργανώνει αποστολές προς τα νησιά του ανατολικού αιγαίου, τα οποία είναι και οι πύλες εισόδου των προσφύγων. Οι αποστολές διοργανώνονται σε συνεργασία με την Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Οι εθελοντές Σαμαρείτες, παρέχουν πρώτες βοήθειες στους νεοεισερχόμενους και διανείμουν ανθρωπιστική βοήθεια.

 

mesaralive.gr  03 April, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα