Επί τάπητος η λειτουργία του φράγματος Φανερωμένης

mesaralive.gr  23 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Επί τάπητος η λειτουργία του φράγματος Φανερωμένης

Στη δημοσιότητα δόθηκε η εγγραφη πρόταση του Τ.Ο.Ε.Β Α Ζώνη Μεσσαράς σχετικά με την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής διοίκησης του Φράγματος Φανερωμένης.

Οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν στην δημιουργία του φράγματος είναι η αναπλήρωση της υδρολεκάνης της Μεσσαράς και η μείωση του κόστους άρδευσης. Οι δυο αυτοί στόχοι δεν εξυπηρετούνται όταν το φράγμα υπερχειλίζει με τους αγωγούς σύνδεσης κλειστούς.

Με την θέση του Οργανισμού μας συντάχθηκε μόνο ο Πρόεδρος Τ.Κ Φανερωμένης κ.Θεοδωράκης , τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής συντάχθηκαν με την θέση του Προέδρου της επιτροπής Δημάρχου Φαιστού κ. Αρμουτάκη ο οποίος πρότεινε να ανοιχτούν οι αγωγοί μετά την υπερχείλιση του Φράγματος .
Η παρούσα δημοσίευση γίνετε προς ενημέρωση των αρδευτών της περιοχής μας .


«Διάθεση αποθεματικού Φράγματος Φανερωμένης

Κ. Πρόεδρε όπως γνωρίζετε το Φράγμα Φανερωμένης θέλει λιγότερο από ένα εκατομμύριο κυβικά για να υπερχειλίσει . Το τρέχον Έτος έχει δείξει επανειλημμένα μια τάση προς ακραία καιρικά φαινόμενα και έχει δημιουργήσει προβλήματα σε όλη την Κρήτη αλλά και στον Δήμο μας ενώ η κοίτη του ποταμού «Κουτσουλίτη» είναι πολλά χρόνια ακαθάριστη με αυτοφυή βλάστηση και δέντρα να έχουν περιορίσει την δυνατότητα του να διαχειριστεί πλημμυρικά νερά. Με αυτά τα δεδομένα συν το ότι περνάει μέσα από δυο μεγάλους οικισμούς του Δήμου είναι επικίνδυνο να αφήσουμε το φράγμα να υπερχειλίσει . Ο Οργανισμός μας λοιπόν προτείνει άμεσα να διατεθεί ποσότητα νερού ώστε να παραμείνει πάντοτε ένας χώρος ασφαλείας ικανός να αποθηκεύσει  μεγάλες ποσότητες νερού που μπορεί να προκύψουν από ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο. 
Αποψη του Οργανισμού μας είναι ο ταμιευτήρας να λειτουργεί αποτρεπτικά σε πλημμυρικά προβλήματα που μπορούν να δημιουργήσουν ακραία καιρικά φαινόμενα, προστατεύοντας και τις περιουσίες και τον πληθυσμό». 

 

mesaralive.gr  23 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα