Επίδομα θέρμανσης και στο ρεύμα: Ποιοι οι δικαιούχοι – Τα νέα τιμολόγια από το 2024

  03 November, 2023 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Επίδομα θέρμανσης και στο ρεύμα: Ποιοι οι δικαιούχοι – Τα νέα τιμολόγια από το 2024

Το υπουργείο ενέργειας παρουσίασε τα νέα τιμολόγια ρεύματος που θα ισχύσουν από το 2024 για τα νοικοκυριά, αποκαλύπτοντας και τον μηχανισμό με τον οποίο θα επιδοτηθούν όσοι καίνε ρεύμα για να ζεσταθούν.

Όπως εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο Γιάννης Φώσκολος, ο μηχανισμός με τις οριζόντιες επιδοτήσεις τελειώνει στα τέλη Δεκέμβρη και περνάμε σε μία νέα εποχή στην οποία θα υπάρχει επίδομα θέρμανσης για τα νοικοκυριά που καίνε ρεύμα, όμως για αυτά που είναι ενεργειακά ευάλωτα.

Αυτό σημαίνει ότι το επίδομα θα είναι, από 45 έως 480 ευρώ, για τρεις μήνες – από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο- και θα δίνεται ως έκπτωση στους λογαριασμούς του ρεύματος. Δηλαδή, οι δικαιούχοι, δε θα το πάρουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, όπως συμβαίνει με το πετρέλαιο θέρμανσης. Σε όσο πιο ψυχρό κλίμα είναι το σπίτι, τόσο περισσότερα χρήματα θα πάρουν οι επιδοματούχοι.

Τι θα πληρώνουμε για το ρεύμα από το 2024

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου, τα νέα τιμολόγια που θα ισχύσουν από το 2024, θα είναι σταθερής τιμής και κυμαινόμενα, θα υπάρχει, όμως και ένα τιμολόγιο με κοινά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να το παρέχουν οι εταιρείες σε όλους τους καταναλωτές. Αυτό θα έχει τα βασικά χαρακτηριστικά ότι, η τελική του τιμή, θα πρέπει να ανακοινώνεται την πρώτη του μήνα και, οι καταναλωτές θα μπορούν να αλλάζουν εταιρεία χωρίς πέναλτι, όπως συμβαίνει και τώρα.

 

  03 November, 2023 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα