Επιστρέφουν οι μαθητές των Βοριζίων στα μαθήματα… Σε στάση αναμονής οι γονείς.

mesaralive  26 February, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Επιστρέφουν οι μαθητές των Βοριζίων στα μαθήματα… Σε στάση αναμονής οι γονείς.

φωτο:flashnews,gr

Συνάντηση με φορείς των Βοριζίων και γονείς μαθητών, είχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης για το θέμα του κτηρίου που φιλοξενεί το Δημοτικό Σχολείο.Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Παιδείας του Δήμου Φαιστού κ. Γιάννης Ξηρουδάκης, μηχανικός του Δήμου,καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα οι μαθητές των Βοριζίων παραμένουν εκτός μαθημάτων, αφού οι γονείς είχαν αποφασίσει να κλείσουν το σχολείο θέτοντας ζητήματα παρεμβάσεων αλλά και ελέγχου στατικότητας του κτηρίου.

 

Επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές

Μετά και τη σημερινή συνάντηση, αποφασίστηκε συνεργείο του Δήμου Φαιστού να προχωρήσει μέχρι το Σαββατοκύριακο σε παρεμβάσεις  ώστε να αντιμετωπιστεί η μούχλα και οι υγρασίες που υπάρχουν, να γίνει βάψιμο του σχολείου  και επισκευή των υδραυλικών στις τουαλέτες και από Δευτέρα οι μαθητές να επιστρέψουν στα μαθήματά τους κανονικά.

Όσον αφορά το θέμα της στατικότητας, θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο δίμηνο έλεγχος, ενώ στο μεταξύ θα γίνει και η προμήθεια των αιθουσών προκάτ  οι οποίες χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Κρήτης και θα διενεργηθεί ο σχετικός διαγωνισμός από το Δήμο Φαιστού.

 

Σε στάση αναμονής οι γονείς

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Βοριζίων, αποφάσισαν μετά και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από συνεργείο του Δήμου Φαιστού μέχρι το Σαββατοκύριακο, να επιστρέψουν τα παιδιά τους στα μαθήματά τους κανονικά. Ωστόσο κρατούν στάση αναμονής προκειμένου να γίνει ο έλεγχος στατικότητας εντός διμήνου  καθώς και η προμήθεια των αιθουσών. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν ξανά σε κινητοποιήσεις.

 

mesaralive  26 February, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα