Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου: Παμμεσαρίτικη σύσκεψη σήμερα στο Πολύκεντρο Μοιρών

  29 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου: Παμμεσαρίτικη σύσκεψη σήμερα στο Πολύκεντρο Μοιρών

Συγκέντρωση στις Μοίρες σήμερα το απόγευμα με τα προβλήματα του αγροτικου κόσμου της Μεσαράς στο επίκεντρο

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα: 

«Η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου απευθύνει πλατύ κάλεσμα στους βιοπαλαιστές παραγωγούς της Μεσαράς: στον Αγροτικό Σύλλογο Τυμπακίου, σε κάθε Αγροτικό Σύλλογο και παραγωγό της ευρύτερης περιοχής, από τον Πύργο ως το Καλαμάκι, από το Αντισκάρι ως τον Ζαρό,  για να συζητήσουμε τα προβλήματά μας και πως θα τα αντιπαλέψουμε:

•την απώλεια εισοδήματος στα κηπευτικά λόγω περιοριστικών μέτρων,

•την απώλεια εισοδήματος στο λάδι λόγω δάκου πέρσι, την κατάσταση με τη δακοκτονία φέτος,

•τις ζημιές στα θερμοκήπια λόγω χαλαζιού,

•το τεράστιο κόστος παραγωγής και τα χρέη, στα αγροτικά εφόδια, το πετρέλαιο, τα δημοτικά τέλη, τη φορολογία, τις ασφαλιστικές εισφορές, την ώρα που το εισόδημά μας πέφτει απειλούμαστε με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης από Δήμους, εφορία, τράπεζες, ΔΕΚΟ, μας απειλούν με αφαίρεση υδρομέτρων, κόψιμο ρεύματος, πάγωμα λογαριασμών, μέχρι και να μας πάρουν τις περιουσίες και τα σπίτια!

•τις χαμηλές τιμές παραγωγού σε σταφύλι, λάδι και άλλα προϊόντα,

•το χτύπημα στη ρακή, που για χάρη των ποτοβιομηχάνων δε μπορούμε να την πουλάμε με το όνομά της, αλλά σαν “ποτό απόσταξης”!  

Αγωνιούμε για τους κόπους και τις περιουσίες μας! Πρέπει να δούμε κατάματα την πολιτική που μας ξεκληρίζει και να διεκδικήσουμε το δίκιο και την επιβίωσή μας! Μόνο αν παλέψουμε όλοι μαζί οργανωμένοι μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα! Τα προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτών είναι κοινά! Κανένας μόνος του!».

 

  29 June, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ