Επιτροπή Αγώνα Τυμπακίου: Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση των αγροτών

  08 September, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Επιτροπή Αγώνα Τυμπακίου: Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση των αγροτών

Η Επιτροπή Αγώνα Τυμπακίου απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στα μέλη της και στους αγρότες της περιοχής στην Πέμπτη στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής και σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Η Επιτροπή Αγώνα Τυμπακίου καλεί τα μέλη της και τους αγρότες της περιοχής να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση των αγροτών την Πέμπτη στο αεροδρόμιο, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής.
Καλεί την κυβέρνηση εδώ και τώρα να δώσει λύση στο πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης. Να διασφαλίσει τον αναγκαίο αριθμό εργατών γης με μεροκάματα που να ικανοποιούν τις ανάγκες τους, με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, κοινωνική ασφάλιση και δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε αυτούς και τις οικογένειές τους. Με μόνιμη εγκατάστασή τους καταργώντας το αίσχος της μετακλητότητάς τους. Να καταργηθεί το παράβολο-χαράτσι των 100€ που επιβάλλει στους αγρότες.
Ταυτόχρονα να πάρει μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής.
Διεκδικούμε:
-Κατάργηση του ΦΠΑ στα γεωργικά εφόδια
-Μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και του χρηματιστηρίου ενέργειας, επιδότηση στα αγροεφόδια και τις ζωοτροφές, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης.
-Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής
-Επιδότηση των θαλάσσιων μεταφορών στους παραγωγούς και κτηνοτρόφους
-Καμία διακοπή ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις
-Να παρθούν μέτρα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους που εκτινάσσει το κόστος του ποτίσματος.
-Η Περιφέρεια να διενεργήσει άμεσα επαναληπτικούς ψεκασμούς για το δάκο σε όλες τις περιφέρειες του νησιού, ώστε να μην επαναληφθεί η καταστροφική χρονιά του 2019.

 

  08 September, 2022 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα