Επιτροπή διαχείρισης φαινομένων σχολικής βίας στο Αμάρι

mesaralive.gr  15 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Επιτροπή διαχείρισης φαινομένων σχολικής βίας στο Αμάρι

Φωτο: onairnews.gr

Στη συνεδρίαση της 13ης Οκτωβρίου 2015 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρίου, λόγω της απαράδεκτης και πρωτόγνωρης συμπεριφοράς δημότη σε βάρος εκπαιδευτικού λειτουργού στο Γυμνάσιο Συβρίτου, συζητήθηκε το συμβάν ως πρώτο και έκτακτο θέμα και λήφθηκε η υπ' αριθμ.205/2015 απόφαση, σύμφωνα με την οποία ορίστηκε τριμελής Επιτροπή Διαχείρισης Κοινωνικών Φαινομένων Βίας σε σχολικούς χώρους.

Η τριμελής επιτροπή συγκροτήθηκε από: τον Αντιδήμαρχο Αμαρίου και Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών, κ. Χαρίλαο Αλεβυζάκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας και εκπαιδευτικό, κ. Αδάμ Παραδεισανό, ο οποίος έκανε και την πρόταση συγκρότησης της επιτροπής και τον Δημοτικό Σύμβουλο - επικεφαλή της μειοψηφίας και εκπαιδευτικό, κ. Στέφανο Σημαντήρα.

Η επιτροπή αυτή δεν θα διαχειριστεί μόνο το συγκεκριμένο συμβάν βίας, αλλά θα οργανώσει και θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και φορείς του Δήμου Αμαρίου, προκειμένου τέτοια απαράδεκτα περιστατικά να μην συμβούν ξανά.

Την Τρίτη 20-10-2015 και ώρα 10:00 στο Δημαρχείο Αμαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση της επιτροπής με εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γυμνασίων και Λυκείου Δήμου Αμαρίου. Στη συνάντηση αυτή θα παρευρίσκονται ο Δήμαρχος κ. Παντελής Μουρτζανός και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου κ. Ανδρέας Ταξάκης.

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

“ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΙΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρίου κατά τη συνεδρίαση της 13ης Οκτωβρίου ενέκρινε ομόφωνα:

Η ηθική, η παράδοση, ο πολιτισμός του Αμαρίου δεν μας επιτρέπουν να μην καταδικάσουμε την απαράδεκτη και πρωτόγνωρη συμπεριφορά νεαρού δημότη μας σε βάρος εκπαιδευτικού λειτουργού στο Γυμνάσιο Συβρίτου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο συμπαραστέκεται στον κ. Διευθυντή του Σχολείου,  ζητά συγνώμη εκ μέρους των φιλήσυχων Αμαριωτών και καταγγέλλει την συμπεριφορά αυτή που μας γυρίζει  σε πρωτόγονες καταστάσεις.

Η εκπαίδευση και η γνώση αποτελούσε και αποτελεί το “διαβατήριο” προόδου για γενιές και γενιές στο Αμάρι.

Καλούμε την Αμαριώτικη κοινωνία με αφορμή και αυτό το απαράδεκτο και καταδικαστέο  περιστατικό να προφυλάξει την ηρεμία στα χωριά μας και ιδιαιτέρα καλούμε γονείς - μαθητές να συμβάλλουν με το ενδιαφέρον και τη συμπεριφορά τους στην ομαλή λειτουργία των σχολείων με μοναδικό γνώμονα την πρόοδο των παιδιών μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εύχεται να είναι το πρώτο αλλά και το τελευταίο παραβατικό επεισόδιο στην περιοχή μας.

Φαινόμενα βίας σε σχολικούς και άλλους χώρους του Δήμου Αμαρίου δεν χωρούν. Θα είμαστε απέναντι σε εκείνα τα πρόσωπα που θα επιδείξουν στο μέλλον παραβατική συμπεριφορά.

Εργαζόμαστε και επιδιώκουμε την αναβάθμιση του τόπου μας, την αύξηση της επισκεψιμότητας και αναζωογόνηση χωριών και οικισμών. Για να το πετύχουμε όμως αυτό, θα πρέπει πρώτα απ' όλα όλοι μας να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής μας”.

Τέλος, από το Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα οικονομικού έτους 2016.

 

mesaralive.gr  15 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα