Εποχή Λαμπρινού στο Δήμο Ηρακλείου

vianntika.gr  03 June, 2019
Εποχή Λαμπρινού στο Δήμο Ηρακλείου

Μετά από μια νέα μεγάλη ανατροπή, που είχε τα στοιχεία θρίλερ και θύμισε τη μονομαχία της 26ης Μάη του 2014, ο κ. Βασίλης Λαμπρινός ανανέωσε για τέσσερα χρόνια ακόμη τη θητεία του στο Δήμο Ηρακλείου.

Ο κ. Λαμπρινός λαμβάνοντας την πλειοψηφία των ψήφων έναντι του κ. Γιάννη Κουράκη, όπως ακριβώς είχε γίνει και την προηγούμενη τετραετία.

Μετά τον Α γύρο της εκλογικης διαδικασίας της 26ης Μάη, όταν και ο κ. Λαμπρινός βρέθηκε πίσω με 12 μονάδες έναντι του κ. Κουράκη, κατάφερε μέσα σε μια εβδομάδα να υπερκαλύψει αυτό το κενό και να αναδειχθεί νικητής.

Κόντρα στα μηνύματα από την πλευρά μέρους της κοινωνίας, τελικά οι πολίτες αποφάσισαν και ο κ. Λαμπρινός έλαβε περίπου το 53%, την ώρα που ο κ. Κουράκης έλαβε το 47%.

Πέρα από τον κ. Λαμπρινό, νικητής αναδείχθηκε και η αποχή για την οποία είχε γίνει εκτενής αναφορά μέσα απο το viannitika.gr. Μια αποχή που και φέτος σε γενικές γραμμές και σε πανελλαδικό επίπεδο άγγιξε και ξεπέρασε σε κάποιες περιπτώσεις το 50%. Κάτι που πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τους κυβερνώντες.

Υπενθυμίζεται ότι το 2014 είχαν ψηφίσει 83.900 άτομα από τα 124.689 εγγεγραμμένα, με το ποσοστό της αποχής να φτάνει τότε το 32.71%.

 

vianntika.gr  03 June, 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα