Έρχεται χρηματοδότηση «ανάσα» για τον Τουρισμό - Τι αναφέρει ο Μ. Βαμιεδάκης

  26 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Έρχεται χρηματοδότηση «ανάσα» για τον Τουρισμό - Τι αναφέρει ο Μ. Βαμιεδάκης

Έχοντας ως επίκεντρο την Κρήτη, τη βιωσιμότητα, την ανταγωνιστικότητα και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε οι μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Τουρισμού και συμβάλλουν σημαντικά στην τοπική Οικονομία και στην στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική εκδήλωση για το χώρο του τοπικού Τουρισμού.

Και αυτό γιατί στη διάρκεια της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου αίθουσα «Καστελάκη», ακούστηκαν σειρά προτάσεις για τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί στο μέλλον, ώστε τα μέλη της Ένωσης να έχουν ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο στην επιτυχημένη πορεία της Κρήτης, ως «ναυαρχίδα» της Τουριστικής Βιομηχανίας της Ελλάδας.

Μέσα στους ανθρώπους που κλήθηκαν να μιλήσουν όντας γνώστες του αντικειμένου, ήταν και ο εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Μιχάλης Βαμιεδάκης.

Στη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση ο κ. Βαμιεδάκης αναφέρθηκε στα όσα έχουν επιτευχθεί στο χώρο του Τουρισμού, με τα αποτελέσματα και τους αριθμούς να «μιλούν» από μόνα τους.

Δεν είναι τυχαίο πως στην Κρήτη, έχουν ταξιδέψει πάνω από 4 εκατομμύρια άτομα το 2018, από τον Μάρτη ως και το Νοέμβρη του περασμένου έτους. «Τη χρονιά που ολοκληρώθηκε είχαμε μια ακόμη γενναία αύξηση, όπως έγινε και τα τρία προηγούμενα χρόνια με τα συνεχόμενα limit up, σπάζοντας ένα ακόμη ρεκόρ.

Τα τελευταία 4 χρόνια έχουμε μια αύξηση της τάξης των 650.000 αφίξεων ατόμων, με τους 250.000 από αυτούς να έχουν έρθει στο νησί τους λεγόμενους μήνες χαμηλής κίνησης. Τον περασμένο Νοέμβρη είχαμε αύξηση της τάξης των 20.000 ατόμων. Κάτι θετικό αφού δείχνει ότι η Κρήτη πετυχαίνει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την ώρα που είναι αισθητή και η αύξηση των εσόδων», σημειώνει ο κ. Βαμιεδάκης χαρακτηριστικά.

Ο εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας μετέφερε στην αίθουσα το στρατηγικό πλάνο που έχει η Περιφέρεια Κρήτης για τη στήριξη και την ενίσχυση της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου που τόσο πολύ στηρίζει την τοπική Οικονομία και ενισχύει την εικόνα της Κρήτης στο εξωτερικό.

Ανακοίνωσε μάλιστα τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης, της μελέτης στρατηγικής ανάπτυξης του κλάδου και πρωτοβουλίες που ετοιμάζονται για πρόσβαση σε χαμηλότατο τραπεζικό δανεισμό προκειμένου να αναβαθμιστούν οι επιχειρήσεις.

«Τα τουριστικά καταλύματα αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κρητικής φιλοξενίας γιατί δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο των ανθρώπων του νησιού. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να στηριχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», επισήμανε χαρακτηριστικά  ο κ. Βαμιεδάκης.

 

  26 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα