Έρχεται “ζεστό” χρήμα για τους αμπελουργούς

cretalive.gr  14 May, 2020 ΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Έρχεται “ζεστό” χρήμα για τους αμπελουργούς

Πληρωμή - ανάσα για αμπελουργούς, εν μέσω πανδημίας

Σημαντική, στις μέρες και της οικονομικής αβεβαιότητας που δημιούργησε η κρίση του κορωνοϊού, η κίνηση της Διοίκησης της Ένωσης Ηρακλείου, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες , προχώρησε σε μια ακόμη πληρωμή για τα οινοστάφυλα εσοδείας 2018 - 2019.

Στόχος να στηρίξει και αυτή από την μεριά της τους παραγωγούς που τόσο πολύ έχουν πληγεί από την καταστροφική χρονιά του ελαιολάδου και από την κρίση που δημιούργησε η πανδημία.
Με αυτήν την πληρωμή εξοφλείται το 80% των οινοσταφύλων και μένει ένα μικρό ποσοστό που, σύμφωνα με τη δέσμευση της διοίκησης, θα πληρωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Την ίδια ώρα πάντως, όπως επισημαίνεται απ' όλες τις πλευρές, για τη φετινή παραγωγή στα οινοστάφυλα, οι εκτιμήσεις είναι μάλλον δυσοίωνες.
Αν δεν προχωρήσει άμεσα η απόσταξη κρίσης πολύ δύσκολα θα μπορέσουν οι οργανώσεις αλλά και οι ιδιώτες οινοποιοί να απορροφήσουν έστω και ένα κιλό σταφύλια δεδομένου ότι οι δεξαμενές όλων είναι γεμάτες και η αγορά του οίνου είναι κυριολεκτικά νεκρή.

Όλοι περιμένουν τις κινήσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, ο οποίος έχει αναγνωρίσει το πρόβλημα κι έχει δεσμευτεί για γρήγορες λύσεις

 

cretalive.gr  14 May, 2020 ΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα